Start sloop Kroon op Jutphaas Nieuwegein

Start sloop Kroon op Jutphaas Nieuwegein

Op 30 maart is Vink Bouw gestart met de sloopwerkzaamheden van het bestaande kantoorpand aan de Edisonbaan ten behoeve van het project Kroon op Jutphaas in Nieuwegein.

  • Datum nieuwsitem
start sloop
start sloop
start sloop
start sloop

De komende periode wordt het voormalige kantoorpand van Ecolab aan de Edisonbaan gesloopt en de locatie wordt gereed gemaakt voor de nieuwbouw. Het slopen neemt circa twee maanden in beslag.

Het project Kroon op Jutphaas is het eerste nieuwbouwproject in het gebied Rijnhuizen, een groen gebied vlak bij het centrum van Nieuwegein dat nu nog veelal bestaat uit kantoorpanden en bedrijfsruimten. In de komende jaren wordt het gebied getransformeerd tot een levendig woon- en werkgebied.

Alle woningen in Kroon op Jutphaas worden uitgevoerd als een ‘nul-op-de-meter' woning. Bij een 'nul-op-de-meter' woning zijn alle in- en uitgaande energiestromen op jaarbasis in balans, de som van opwekking en verbruik is op jaarbasis dus nul. In de woningen komen onder andere een warmtepomp en PV (zonne) panelen op het dak. Na het sloopwerk worden er WKO (warmte koude opslag) bronnen geboord. Dit zal nog voor het heiwerk van de woningen plaatsvinden.

Voor meer informatie over het project Kroon op Jutphaas? Bekijk dan de projectpagina.