Funenhof
verkocht Wonen gerealiseerd
Funenhof Amsterdam
Funenhof
Funenhof
Funenhof
Funenhof
Funenhof
Funenhof
Funenhof
  • Genomineerd Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019
  • Woning op eigen grond met meerdere lagen
  • Kinderparadijs met veilig groen binnenterrein
  • Vrijheid indeling van de woning
  • Nabijheid van het stadshart, winkelcentrum en diverse uitgaansgelegenheden

In het Funenhof komen drie typen woningen. Twee parkwoningen met een tuin op het westen, met een woonoppervlakte van circa 105 m2 in drie woonlagen met 3 of 4 slaapkamers met uitzicht op het park. Één park/hoekwoning met een tuin op het zuidwesten en noordwesten, met een woonoppervlakte van circa 105 m2 in drie woonlagen met 3 of 4 slaapkamers aan de binnentuin met uitzicht op het park. Vijf hofwoningen met tuin op het noordwesten en terras op het zuidoosten, met een woonoppervlakte van 130 tot 155 m2 in drie woonlagen met 3 of 4 slaapkamers aan de binnentuin.

Groen hof in het centrum van Amsterdam

Het project is gelegen tussen het Funenpark en de Czaar Peterbuurt aan de rand van het Amsterdamse Centrum. De combinatie van wonen in de stad en de directe toegang tot een park met speelmogelijkheden voor jonge en oudere kinderen maakt deze locatie ideaal voor gezinnen met opgroeiende kinderen. De Czaar Peterbuurt biedt leuke winkels, cafétjes en restaurants zoals Roest met stadstrand. Op loopafstand bevinden zich een winkelcentrum en verschillende supermarkten.

Het Funenhof wordt een modern kleinschalig hofje van 8 eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin. Er is een directe toegang tot een groot park waar kinderen veilig op verkenning kunnen. Sommige woningen kijken uit op het park, andere hebben een eigen terras. Vanuit de gemeenschappelijke binnentuin kun je het park inwandelen. Een ideale en veilige plek voor jonge gezinnen.