22 zorgwoningen De Wingerd
Zorgen gerealiseerd
22 zorgwoningen De Wingerd Blaricum
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd
22 zorgwoningen De Wingerd "In Blaricum is een grote behoefte aan woningen voor ouderen. Met de Wingerd spelen hier op in" Bart Geerding (Alliantie)

In januari 2010 is Vink Bouw gestart met de bouw van drie appartementengebouwen voor senioren in opdracht van De Alliantie. Op het terrein tussen het Kerkpad en de Molenveenweg komen in totaal 22 huurwoningen en een gemeenschappelijke activiteitenruimte. Vivium Zorggroep biedt toekomstige bewoners een 24-uurs zorggarantie.

Het gaat om zowel sociale huurwoningen (10) als vrije sector huurwoningen (12). De appartementen worden ondergebracht in drie kleine losstaande gebouwen met een schuine kap, die onderling met elkaar verbonden zijn. Verder maken een gemeenschappelijke activiteitenruimte en ruime tuin deel uit van dit complex. De woningen worden beheerd door de Alliantie, de algemene ruimte door Vivium. Verder biedt Vivium Zorggroep toekomstige bewoners 24-uurs zorggarantie. Deze continue beschikbaarheid van zorg draagt ertoe bij dat deze bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Ouderen met een zorgindicatie krijgen voorrang bij de toewijzing Aanwinst “In Blaricum is een grote behoefte aan woningen voor ouderen. Met de bouw van deze appartementen in de Wingerd spelen we op die vraag in???, zegt Bart Geerink van de Alliantie Gooi en Vechtstreek.“We werken hierbij nauw samen met de Vivium Zorggroep. Wij verwachten dat de Wingerd een aanwinst wordt voor Blaricum; het complex krijgt namelijk ook een buurtfunctie. Senioren die niet in de Wingerd wonen kunnen ook van de algemene ruimte gebruik maken. Op die manier krijgen ouderen meer mogelijkheden elkaar te ontmoeten