Paul Stam

Paul Stam

Intersell, onderdeel van Vink Bouw | maart 2019

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners of onze collega’s. Deze keer is Paul Stam aan het woord. Paul is projectleider bij Intersell, onderdeel van Vink Bouw.

Wat voor soort bedrijf is Intersell?
Intersell richt zich voornamelijk op  renovatie-, transformatie-, en onderhoudsprojecten en voert voor diverse woningcorporaties mutatie- en klachtenonderhoud uit. Intersell is onderdeel van Vink Bouw, Vink Bouw richt zich hoofdzakelijk op nieuwbouwprojecten. Door de samenwerking tussen Intersell en Vink Bouw maken we gebruik van elkaars kennis en kunde.Intersell heeft een kantoor in Amsterdam, waar ook de eigen timmerfabriek is gevestigd. Daarnaast zijn er vestigingen in Loosdrecht en Almere. Er werken zo’n 90 vaste medewerkers bij Intersell.

De bedrijfsfilosofie van Intersell richt zich op het creëren van continuïteit op de lange termijn. Iets wat slechts bereikt kan worden door het handhaven en verder optimaliseren van de kwaliteit van de bouwkundige dienstverlening.

Wanneer en waarom ben je bij Intersell gaan werken?
Inmiddels werk ik 4,5 jaar bij Intersell. Hiervoor heb ik gewerkt bij BAM als hoofd renovatie en onderhoud en heb veel ervaring in deze sector opgedaan.

Een oud collega, Piet van Loenen, die op dat moment voor Intersell werkte, zocht iemand voor het project Atrium. Dat zag ik als een mooie uitdaging.

Paul Stam

Wat is je functie?
Op dit moment werk ik als projectleider. Tot nu toe heb ik gewerkt voor de projecten Atrium in Amsterdam, Godelindehof in Loosdrecht en New Babylon in Den Haag.

Samenwerking
Genoemde projecten voert Intersell uit in samenwerking met Vink Bouw waarbij ik werk als projectleider namens Intersell en de uitvoering en werkvoorbereiding wordt door zowel medewerkers van Intersell als van Vink Bouw gedaan. Door de omvang van deze projecten werkt deze samenwerking heel goed omdat we elkaars kennis kunnen gebruiken en daarnaast flexibel collega’s van beide bedrijven in kunnen zetten.

Atrium
Het project ‘renovatie van het kantoorgebouw Atrium’ in Amsterdam is een bijzonder project waarbij we gestart zijn met een opdracht voor het aanpassen van de entree.

De samenwerking met de opdrachtgever is zo goed verlopen waardoor de opdrachtgever heeft besloten om ook de volgende fases met ons te willen uitvoeren.

Verschillende werkzaamheden die we gerealiseerd. Vele verdiepingen zijn helemaal leeggehaald, de installaties zijn aangepast en nieuwe plafonds aangebracht. We hebben Meetingsrooms gecreëerd. Daarnaast hebben we de glazen kappen gerenoveerd en de uitstraling van de algemene ruimtes aangepast. De installaties zijn aangepast met een WKO-systeem aangevuld met stadswarmte. Naast onze renovatiewerkzaamheden is er gelijktijdig een nieuw deel incl. parkeergarage bijgebouwd door een andere bouwer. Door onderlinge goede afstemming is dit goed verlopen.

Het feit dat we voor een gebouweigenaar werken welke als doel heeft om het geheel na afronding te verkopen vraagt een andere insteek. Het betekent onder andere dat kwaliteit, snelheid en planning dan extra belangrijk zijn. Na ongeveer 5 jaar lang renoveren zijn we nu bezig met de laatste afwerking en wordt het Atrium dit jaar opgeleverd aan de inmiddels nieuwe eigenaar.

Dezelfde opdrachtgever heeft ons nu gevraagd om het project New Babylon in Den Haag te renoveren. Het betreft hier de begane grond, de eerste en tweede verdieping. We renoveren de algemene ruimtes en passen de indeling aan waardoor het kantoorgedeelte prominenter in zicht komt en de ontvangst op de begane grond sterk verbeterd wordt. Ook een prachtig en uitdagend project om aan te werken!

Wat zijn jouw uitdagingen in deze projecten?
Veel van onze werkzaamheden voor het Atrium moesten in de avond- en weekenduren uitgevoerd worden omdat er geen geluidsoverlast mocht zijn voor de gebruikers. Een bijzondere uitdaging waarin we veel met verschoven werktijden hebben gewerkt. Ook bij New Babylon hebben we een zelfde soort uitdaging waarbij we een beperkt aantal uren hebben waarin geluid en ander overlast is toegestaan. Daarnaast is het de uitdaging om flexibel en snel met de opdrachtgever te schakelen en tussentijds aanpassingen te doen.

Je houdt wel van uitdagingen! Wat doe je in je vrije tijd?
Ja, inderdaad hou ik van uitdagingen, ook in mijn vrije tijd! Mijn hobby is parachutespringen. Twintig jaar geleden heb ik een cursus gevolgd. Ik wilde altijd nog een keer de cursus ‘vrije val’ doen en die heb ik vijf jaar geleden gevolgd. Sindsdien ben ik verslaafd aan het springen en spring in de zomer ongeveer 2 weekenden in de maand met 10 tot 15 sprongen elk weekend. Meestal spring ik met vier of vijf anderen tegelijk en onze sport is om zoveel mogelijk figuren in de lucht te maken tijdens de vrije val. We doen ook mee aan wedstrijden en dan springt er een cameraman mee die opnamen maakt.

Ik doe dit op verschillende plekken in Nederland, maar ook tijdens mijn vakanties in het buitenland spring ik heel graag. Mijn vriendin en ik hebben een gezamenlijke passie in het parachutespringen..

Wat verwacht je van je toekomst?
Ik hoop in de toekomst dat ik dit soort projecten zoals het aanpassen van kantoorgebouwen met de bijbehorende uitdagingen mag blijven doen. We zijn er immers goed in en ik vind het fantastisch.