Bernlef de Vries

Bernlef de Vries

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners, bouwpartners of onze collega’s. Deze keer spreken we Bernlef de Vries, directeur & mede-eigenaar bij Vink Bouw.

Wie ben je?

Mijn naam is Bernlef de Vries, en ik ben een gedreven en enthousiaste bouwprofessional, gelukkig getrouwd met mijn vrouw Janneke en trotse vader van drie geweldige jongens: Joep, Gijs en Daan. Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige dorp Oud Ade, dat voor mij het best bewaarde geheim van Zuid-Holland is.

Bernlef de Vries

Naast mijn werkzaamheden in de bouwwereld, vind ik ontspanning in mijn vrije tijd door met vrienden en inmiddels ook mijn kinderen concerten en festivals te bezoeken, zoals het legendarische Pinkpop. De zaterdagen staan in het teken van voetbal, waarbij ik met trots langs de zijlijn sta om mijn drie bij ROAC voetballende zoons aan te moedigen en te coachen.

Wat is je rol binnen Vink Bouw en het MT?

Na mijn studie Civiele Techniek in 2005 ben ik gestart bij Vink Bouw, waar ik mijn carrière in verschillende functies ben begonnen, zoals werkvoorbereider, calculator en klantbegeleider. Van Rob de Kuiper kreeg ik de kans om de eigen ontwikkeling binnen Vink Bouw vorm te geven. Dat was een uitdagende periode, waarbij we mede dankzij de kredietcrisis met succes onze weg hebben gevonden en zijn we inmiddels uitgegroeid tot een volwassen ondernemende bouwer. Momenteel realiseren we maar liefst 50% van onze bouwomzet met projecten die we zelf ontwikkelen, of in samenwerking met anderen.

In 2013 werd ik samen met Patrick Immerzeel mede-eigenaar. Binnen de organisatie ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie en de eigen ontwikkeling van onze bouwprojecten. Daarnaast houd ik me bezig met de financiële kant van onze onderneming en ben ik het aanspreekpunt voor banken, financiers en garantie-instituten zoals Woningborg.

Waar ligt je passie? Wat maakt je enthousiast?

Mijn passie ligt bij het daadwerkelijk doen, bij het omzetten van papieren plannen in concrete bouwprojecten. Ik geniet van het hele bouwproces, van de samenwerking met verschillende partijen tot het experimenteren met nieuwe bouwconcepten en materialen die we kunnen integreren in onze bouwprojecten. Ons streven om in 2030 CO2-neutraal te bouwen, maakt me extra gedreven om te blijven innoveren en duurzame oplossingen en samenwerkingen te vinden voor de bouwsector. Want dit kunnen we alleen bereiken door in de hele keten met elkaar samen te gaan werken en nieuwe paden te gaan bewandelen!

De diversiteit van onze bouwprojecten en het experimenteren met nieuwe ideeën geven mij enorm veel energie en voldoening. Ik zie ernaar uit meer te laten zien over onze vette bouwprojecten en hoe we steeds dichterbij ons doel komen om 100% CO2-neutraal te gaan bouwen. Samen kunnen we bouwen aan een duurzame toekomst van de bouw en de samenleving!