Henk Blom

Henk Blom

Blom betonijzervlechterij | juli 2018

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld collega's, bouwpartners of adviserende partners. Deze keer hebben we Henk Blom uitgenodigd voor dit verhaal. Henk Blom is eigenaar van Blom betonijzervlechterij. Dit bedrijf is al vele jaren een van onze vaste bouwpartners. 

Familiebedrijf
Blom Betonijzervlechterij is een echt familiebedrijf. Mijn vader Nic Blom sr. heeft dit bedrijf opgericht in 1956. Hij werkte vanuit het huis, eerst alleen en later met een paar man personeel. Ik ben vanaf mijn 14e in dit vak gerold en heb nooit getwijfeld om iets anders te gaan doen.

Op dit moment werk ik samen met mijn twee broers Jan en Nic in een prachtig bedrijfspand in Nes aan de Amstel. En ook mijn zoon Marc werkt inmiddels met veel plezier in het bedrijf. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een modern familiebedrijf met een professionele wapeningscentrale en een hedendaags machinepark. Op dit moment werken 11 mensen in vaste dienst en gebruiken de een vaste flexibele schil van zo'n 20 man.

Henk Blom
Henk Blom

Mechanisatie
Ruim 60 jaar geleden bestond het vlechtwerk uit handwerk met wat klein handgereedschap. Inmiddels beschikken we over een modern machinepark. Betonstaal in de vorm van staven en rollen worden in onze bedrijfshal aangeleverd, gekeurd en grotendeels op maat gemaakt in onze fabriek.

Er zijn heel veel stappen gemaakt in de mechanisatie en ik verwacht dat er nog wel meer zullen volgen. Waar vroeger pakketten papier werden opgestuurd, gaat nu alles digitaal, dat is een mooie vooruitgang.

Van onderaannemer naar partner
Het is goed te merken dat we een van de vaste partners van Vink Bouw zijn. We weten welke werken er op de korte en lange termijn aankomen. Omdat we open en transparant met elkaar werken lukt het om het voor Vink Bouw o zo belangrijke 'lekkere werken' goed vorm te geven. Onderdeel hiervan is dat de constructeur ook vaak een vaste partner van Vink Bouw is. Op deze wijze kunnen wij rechtstreeks met hen overleggen. De lijnen zijn dan erg kort. Dat werkt soepel, we spreken dezelfde taal en zijn eerlijk tegen elkaar.

Kunstwerken
We maken kunstwerken, maar uiteindelijk zie je daar niets meer van. Dat is soms best jammer. We zijn er een paar weken mee bezig en dan verdwijnt het geheel onder het beton. Toch is het maar goed ook dat we er niets meer van zien of van horen, want anders zouden we ons werk niet goed gedaan hebben!  We leveren een prachtig stuk vakwerk waar wij trots op zijn!

De 'kunst' van ons werk is om als vaste partner het onderdeel wapening geruisloos in de natte beton op te laten nemen waardoor er betrouwbare constructies ontstaan.

Henk Blom

In samenwerking met het projectteam en de vaklieden van Vink Bouw slagen we hier elke keer weer goed in.

Mijn zoon Marc maakt ook kunstwerken die niet verdwijnen in het beton. Hij heeft als hobby om objecten te maken, bijvoorbeeld voor in de tuin. Op onderstaande foto's zie je een aantal prachtige kunstwerken.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in. Lekker wandelen en mijn hoofd leegmaken. In de vakanties trekken we graag de bergen in.