Rob Opdam

Rob Opdam

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners, bouwpartners of onze collega’s. Deze keer spreken we Rob Opdam, Controller & MT-lid bij Vink Bouw.

Wie ben je? 

Mijn naam is Rob Opdam, 33 jaar en woonachtig in Roelofarendsveen. Ik ben nu ruim 7,5 jaar werkzaam bij Vink Bouw als controller en sinds september 2021 toegetreden tot het MT. Naast werk doe ik graag aan sport. In het voorjaar en in de zomer spring ik op de racefiets en in het najaar en winter op de mountainbike. Het liefst ga ik naar mooie (natuur)gebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug, Limburg of naar de Alpen.

Rob Opdam

Wat is je rol binnen Vink Bouw en het MT?

Ik ben controller binnen Vink Bouw. Binnen mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en interne beheersing. Verzorg ik algemene rapportages waaronder de jaarrekening en liquiditeitsprognoses. Dit doe ik voor zowel Vink Bouw als voor Molior Groep en haar deelnemingen. Daarnaast ben ik contactpersoon voor externe partijen zoals banken, accountant, Belastingdienst en Woningborg.

Naast bovengenoemde werkzaamheden stuur ik het team administratie en het secretariaat aan. Het team administratie bestaat uit financiële administratie, projectadministratie en payroll.

Mijn rol binnen het MT heeft betrekking op financiële feiten zoals het analyseren en vertalen van de resultaten van de organisatie. Wat zijn de projectresultaten? Wat is het overall resultaat? Hoe verhouden de algemene kosten zich? Daarnaast ben ik een sparringpartner en vertaler tussen mijn team, collega’s en het MT en vice versa.

Waar ligt je passie? Wat maakt je enthousiast?

Mijn passie ligt in het verzorgen van tijdige en betrouwbare informatie en rapportages waardoor het MT de juiste beslissingen kunnen nemen en dat daarmee de continuïteit van de organisatie wordt gewaarborgd. Hierbij zet ik graag mijn analytisch vermogen in en word ik enthousiast wanneer de resultaten een getrouw beeld van de organisatie geeft. Daarnaast vind ik het belangrijk dat afspraken met zowel opdrachtgevers als partners, onderaannemers en leveranciers worden nageleefd waardoor iedereen lekker kan werken. Daar valt of staat de samenwerking mee.