Ernst Bouma

Ernst Bouma

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners, bouwpartners of onze collega’s. Deze keer spreken we Ernst Bouma, BIM-manager & MT-lid bij Vink Bouw.

Wie ben je? 

Ik ben Ernst Bouma, 31 jaar en woon samen met Eva in De Kwakel waar we beide zijn opgegroeid. Mijn ouders zijn inmiddels naar Ermelo verhuist en mijn zus woont in Spanje, mooie vakantieadressen zullen we maar zeggen ;).

Ernst Bouma

Ik ben een echte sportliefhebber, lekker actief bezig vind ik heerlijk. Je kunt mij daarom ook meermaals per week vinden in de sportschool. Ik word enthousiast van nieuwe dingen ontdekken of proberen. Dit integreer ik ook in het bedrijf vanuit mijn rol als BIM-manager en MT-lid.

Wat is je rol binnen Vink Bouw en het MT?

Binnen Vink Bouw groeien veel studenten op naar vaste collega's, een echte kweekschool en daar ben ik ook een voorbeeld van. In 2015 ben ik vast in dienst gekomen als werkvoorbereider. Met mijn bouwkundige achtergrond een logische stap, alleen door mijn enthousiasme en drive om BIM te implementeren in de organisatie is mijn rol na twee jaar tijd veranderd. Ik ging mij fulltime bezighouden met BIM en voegde later een aantal thema's als ICT/Digitalisering en Vink Bouw Academy toe aan mijn rol. Als BIM manager zorg ik samen met een collega voor de dagelijkse ondersteuning aan collega's en teams, en houden we ontwikkelingen en trends in de gaten zodat we hier op in kunnen spelen en daarmee Vink Bouw vooruitstrevend houden. Ik maak graag verbinding tussen mensen om samen te werken aan nieuwe oplossingen. Het ontdekken van nieuwe oplossingen zorgt ook dat ik huidige systemen kritisch bekijk en deze langs onze kernwaarden leg om ons werk leuker, slimmer en beter te maken. Dit doe ik met de drive om personen, teams en de organisatie te ontwikkelen.

Waar ligt je passie? Wat maakt je enthousiast?

Mijn passie ligt in de combinatie van uitdagende technische projecten aangaan, samenwerken met mensen en innovatie. Bij het samenwerken met mensen komt mijn passie voor teamsport naar voren. Ik vind het gaaf om iemands talent te ontdekken en ze in hun kracht in te zetten. Samen tot ondenkbare oplossingen komen om uitdagende opgaven op te lossen, daar krijg ik energie van. Hier ligt ook deels mijn passie voor innovatie. Anders denken en doen door bijvoorbeeld te experimenteren of uit mijn comfortzone te stappen is iets wat ik graag doe in zowel werk als privé. Door open te staan voor nieuwe ervaringen, ideeën of ontwikkelingen kan ik mijn nieuwsgierigheid kwijt. Ik ben graag op zoek om te zien dat dingen ook anders kunnen.