Wim Stroobach

Wim Stroobach

Mulleners+Mulleners Architecten | juli 2017

Wim Stroobach is architect bij Mulleners+Mulleners Architecten en maakte voor ons het ontwerp van nieuwbouwproject Voorofsche Zoom in Boskoop.

Wim Stroobach

Een ontzettend leuke en uitdagende klus. We hebben de 49 woningen en de 14 appartementen als één 'familie' ontworpen. Zo komen de materialen, de kapvormen en de bijzondere topgeveltjes van alle gebouwtypes overeen. Bij het ontwerp hebben we er goed op gelet dat het appartementengebouw niet te fors zou worden. Het gebouw heeft een markante uitstraling, zo aan het water van de Gouwe, en loopt vloeiend over naar de achterliggende bebouwing.

Grote ramen en balkons
Door de individuele appartementen rondom een compact centraal trappenhuis te situeren, konden we grote ramen in de gevels plaatsen. Elk appartement heeft hierdoor niet alleen uitzicht in twee richtingen, maar ook twee afzonderlijke en opmerkelijk ruime balkons. De hoge en statige glazen entree op de begane grond geeft toegang tot een half-verdiepte kelder waar de privéparkeerplaatsen en bergingen zich bevinden.

Zeer ruime penthouses
Het appartementengebouw bevat twee zeer ruime penthouses onder de verhoogde kap, elk met twee balkons. De kopers kunnen deze penthouses, net als alle andere appartementen, helemaal naar wens indelen. Wij zijn zeer trots op dit bijzondere nieuwbouwproject, waarin alle elementen met elkaar samenhangen en een luxe uitstraling hebben.

Wim Stroobach - architect bij Mulleners+Mulleners Architecten