Chris Goedhart

Chris Goedhart

Bouwcenter Goedhart | oktober 2019

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners, bouwpartners of onze collega’s. Deze keer is Chris Goedhart van Bouwcenter Goedhart aan het woord. 

Wie is Chris Goedhart?
Mijn naam is Chris Goedhart, ik ben 47 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee honden in Nieuwkoop. In onze vrije tijd houden van we van reizen en lekker uit eten gaan. Ik ben directeur van het familiebedrijf Goedhart dat inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met achttien vestigingen. Naast bouwmaterialengroothandel Bouwcenter Goedhart zijn we franchisenemer van Intergamma en exploiteren zeventien bouwmarkten van GAMMA en KARWEI.  

Chris Goedhart

Wat is Bouwcenter Goedhart en Intergamma?
Bouwcenter Goedhart in Alphen aan den Rijn is een groothandel waarmee we bouwmaterialen leveren aan bouwbedrijven zoals Vink Bouw, kleine lokale bouwbedrijven en zzp’ers.

Chris Goedhart

Naast het bouwcenter runnen we als franchisenemer van Intergamma zeventien bouwmarkten van GAMMA en KARWEI in de randstad. Wij geloven dat het belangrijk is dat mensen dingen doen waar ze plezier in hebben en goed in zijn. Plezier verbindt ons met elkaar en dat stralen we uit op onze klanten. En blije klanten, daar doen we het voor!

Was je altijd al van plan om in het familiebedrijf te gaan werken? 
Van jongs af aan heb ik het als een logische toekomst gezien om dit mooie bedrijf later voort te zetten. Na mijn havo en HBO Inter College Business School in Den Haag heb ik eerst vijf jaar bij andere bedrijven gewerkt, dat is heel goed geweest om veel te leren en andere ervaringen mee te krijgen. Inmiddels werk ik bijna 20 jaar in dit bedrijf en heb ik in 2010 het bedrijf van mijn vader overgenomen.

100 jaar 
2019 is een bijzonder jaar voor ons familiebedrijf, we bestaan dit jaar 100 jaar. Vier generaties geleden in 1919 begon de eerste generatie van mijn familie een bouwmaterialengroothandel. We hebben deze mijlpaal in juni van dit jaar gevierd, dit was voor mij een heel bijzonder moment waarbij ik trots ben op mijn vader en uiteraard dankbaar aan de vorige generaties.

Chris Goedhart

De Stichting Gered Gereedschap was verbonden aan onze feestelijke receptie. De genodigden namen een stuk (oud) gereedschap mee om te doneren aan deze stichting die vakmensen in ontwikkelingslanden steunt met kennis, kunde en middelen. Ook jullie hebben hieraan een hele mooie bijdrage geleverd. 

Getriggerd door Vink Bouw
Wij hebben al een hele lange relatie met elkaar. Zowel mijn opa als mijn vader deden al zaken met Vink Bouw en haar voorganger en we hebben hiermee een bijzondere prettige relatie en fijn contact opgebouwd. Vink Bouw is vooruitstrevend en triggert ons om mee te gaan en te veranderen. Dit leren van elkaar vind ik heel waardevol in onze relatie.

“Resultaat met plezier”

Waar ben je trots op? 
Dat wij hele leuke teams hebben! Ik hou ervan om met goede mensen in een mooi team te werken. Wij zijn continu in gesprek met medewerkers over onze kernwaarde: ‘Resultaat met plezier’. Met 1000 medewerkers is het een uitdaging om iedereen te bereiken en te binden. Dit doen we op verschillende manieren en communicatiekanalen omdat we ook met veel jeugd werken.

Chris Goedhart

De bouwmarktmanagers hebben veel vrijheid waarbij resultaat met plezier voorop staat. Zo hebben we onder andere een medewerkersontbijt, meet en greet, meewerkdagen en opleidingsprogramma’s waarbij talentvolle medewerkers de kans krijgen om door te groeien.

Medewerkers ervaren ons bedrijf als een echt familiebedrijf. Een mooie waardering hiervan is dat we twee keer zijn uitgeroepen tot ‘Beste werkgever detailhandel’. Ook is Karwei Mijdrecht meerdere keren ‘Beste Karwei van Nederland’ geworden. Daar ben ik natuurlijk heel trots op!

Chris Goedhart

Historie
De handel in bouwmaterialen is opgestart door mijn overgrootopa en dit is overgedragen aan mijn opa. Mijn vader had het goede idee om naast de bouwmaterialen ook keukens te gaan verkopen en we hebben 40 jaar succesvol het bedrijf Goedhart Keukens gehad, een aantal jaar geleden is dit onderdeel verkocht.

De bouwmarkt is ontstaan doordat een aantal groothandelaren in Amerika het concept van doe-het-zelf bouwmarkten hebben gezien en dit idee mee naar Nederland hebben genomen. Mijn vader zag dit concept ook zitten en heeft Gamma in Alphen aan den Rijn geopend. 

De aanvulling van het bouwcenter met bouwmarkten is een mooie stap geweest omdat in tijden waarin het minder gaat particulieren zelf aan de slag gaan en hun materialen in de bouwmarkten kopen. Schommelingen in de conjunctuur vangen elkaar om deze manier gedeeltelijk op.

Welke ontwikkelingen verwacht jij voor de toekomst?
Arbeid vloeit weg uit de bouw waardoor de ontwikkeling naar nog meer prefab zich blijft voortzetten. Onze veranderende rol is het meer compleet aanleveren van elementen zoals daken en gevels. Een hele goede afstemming en samenwerking is daarin belangrijk.

Wat zijn jouw toekomstplannen van Goedhart?
We zijn ambitieus om nog verder te groeien. Die kansen zie ik vooral in de groei van de retail activiteiten omdat wij goed zijn in het exploiteren van winkels. Maar ook een eventuele uitbreiding van het huidige bouwcenter ligt binnen de mogelijkheden.