Joost Stolwijk

Joost Stolwijk

We ontwikkelen en bouwen mooie projecten, daar zijn we trots op. In de rubriek 'het verhaal van' spreken we mensen die hieraan meewerken. Dit zijn bijvoorbeeld ontwikkelpartners, adviserende partners, bouwpartners of onze collega’s. Deze keer spreken we Joost Stolwijk, projectleider & MT-lid bij Vink Bouw.

Wie ben je?

Ik ben Joost Stolwijk, 39 jaar, en woon samen met mijn vriendin Lieke, dochter Guusje en zoon Ties in het kleine boomkwekerij dorpje Boskoop, waar we ons eigen eilandje hebben. Ik ben een vrolijke, positieve doener zonder poespas met "gelukkig zijn" als levensmotto.

Joost Stolwijk

Wat is je rol binnen Vink Bouw en het MT?

In mijn rol ben ik voornamelijk betrokken bij de uitvoerende kant van ons bedrijf. Als projectleider verzorg ik de begeleiding van de realisatie van projecten in de breedste zin van het woord. Zelf benoem ik het graag de bewaker van het algemene belang. Ik bewaak dat iedereen lekker kan werken en in zijn kwaliteiten wordt ingezet. Ik werk voortdurend aan het bouwen van een topteam waarmee we tot topprestaties in staat zijn.

Tevens ben ik de stimulator van kennisdeling van uitvoeringstechnische zaken binnen de groep van Uitvoerders en Projectcoördinatie. Ook stimuleer ik een goede en naadloze overdracht van de voorbereiding naar uitvoering. 

Voor de teams nazorg en de materieelbeheer ben ik een sparringpartner, wat ook geldt voor onze collega’s die zorg dragen voor de veiligheid en kwaliteit van onze uitvoering. Allemaal zaken die nauw met elkaar samenhangen en die bij een goede balans sterk bijdragen aan een werksituatie waarin lekker kan worden gewerkt; een sterke verbinding tussen bouwplaats en kantoor.

Waar ligt je passie? Wat maakt je enthousiast?

Mijn passie ligt in het maken van nieuwe dingen, het maakt niet of dit thuis of op mijn werk is. Het is ook niet voor niets dat ik als hobby in mijn vrije tijd een huis aan het bouwen ben, geheel naar eigen smaak, maar dan zonder de druk van de planning. Maken wat je mooi vindt, iets wat blijft en waar je zelfs in kunt wonen. Beter wordt het niet toch?