Zwembad Aquarijn
Werken Ontspannen Wonen gerealiseerd
Zwembad Aquarijn Alphen aan den Rijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn
Zwembad Aquarijn

Het zwembad Aquarijn ligt in de ‘Stad van het groene hart’. Naast het zwembad zijn er 36 appartementen verdeeld over 4 woonlagen gerealiseerd. De appartementen zijn net als het zwembad toegankelijk via een openbaar binnenterrein. De parkeerkelder bestaat uit 3 lagen (split level) met 175 plaatsen. Waarvan er voor iedere woning  een parkeerplaats beschikbaar is.

Het project is ontworpen door AGS architekten & planners uit Heerlen in opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Het zwembad zal worden beheerd door Sportspectrum te Alphen aan den Rijn en krijgt het keurmerk Veilig & Schoon.Het complex is gelegen in de wijk Ridderveld, ten oosten van de doorgaande President Kennedylaan. Naast het recreatieve zwemmen en de appartementen is er ook plaats voor een fysiotherapiepraktijk en clubs die gebruik willen maken van het zwembad.

De buitengevel van het zwembad is een aluminium vliesgevel met isolerende beglazing. Voor de vliesgevel is een afwerking van strekmetaal gerealiseerd. De buitengevel van de woningen zijn uitgevoerd met prefab buitenspouwblad met isolatie in de spouw en een kalkzandsteen binnenblad.