Rabobank GHN
Werken gerealiseerd
Rabobank GHN Roelofarendsveen
Rabobank GHN
Rabobank GHN
Rabobank GHN
Rabobank GHN
Rabobank GHN
Rabobank GHN
Rabobank GHN

Het kantoorgebouw is een inspirerend gebouw met een opvallend uiterlijk. In februari 2011 is  door Vink Bouw gestart met de werkzaamheden.

Het transparante kantoor, dat ontworpen is door VRP Architecten, bestaat uit circa 5.000 m2 bvo kantooroppervlak en een parkeergarage van circa 4.000 m2 bvo. In het kantoor zijn diverse duurzame oplossingen verwerkt, zoals een WKO systeem, PV-cellen, klimaatplafonds, een dubbele gevel en bubbledeck vloeren.

In het ontwerp voor de Rabobank GHN is sterk de nadruk gelegd op een combinatie van het concept locatie,duurzaamheid en flexibiliteit. Het gebouw is onmiskenbaar een landmark aan de snelweg A4.en een poort naar de gemeente Kaag en Braassem. Het kantoorgedeelte is gericht op de snelweg terwijl de publieke functies dorpsgericht zijn.

Het gebouw is voorzien van een 2e huid van aluminium profielen die voor 95% bestaat uit gerecycled aluminium. De huid heeft de vorm van een netkous die oriëntatiegericht zoninstraling filtert .Hierbij zijn de oost- en westgevel meer gesloten en de noordgevel open om maximaal te profiteren van diffuus licht.