Spark
binnenkort in verkoop Wonen Werken in ontwikkeling
Spark Utrecht
Spark
Spark
Spark
  • Er wordt gebouwd over een overkluizing van een trambaan, langs het spoor, busbaan en druk fietspad. De overkluizing deelt de bouwplaats ook in tweeën.
  • Hoogbouw in het centrum van Utrecht maakt het een logistiek uitdaging.
  • Betonplint met deels gepolijste zijdes, met aluminium gevels daarboven.
  • Hoekpunten van gebouwen zijn erg scherp en een eyecatcher.
  • Prefabricage van casco en interieur wordt ver doorgevoerd om werkzaamheden op de bouwplaats te minimaliseren.

Project

De functie van de twee hoogbouwblokken is woningbouw en het andere hoogbouwblok is een kantoor. Het havengebouw wordt 12 verdiepingen hoog en bevat in totaal 114 huurwoningen. Het parkgebouw bestaat uit 54 koopwoningen van wel 13 verdiepingen hoog. En het kadegebouw is het kantoorgebouw van ca 6.200 BVO. Het laagbouwblok wordt ook wel Theehuis genoemd en zal als horeca fungeren en kunst toevoegen aan het park.

Meer informatie? Bekijk dan de projectwebsite.

Locatie

SPARK ligt in het noordoosten van het stationsgebied van Utrecht. Het stationsgebied heeft de laatste jaren een transformatie ondergaan en SPARK is het laatste puzzelstukje. Lingotto ontwikkelt dit gebied met functies als wonen (huur en koop), kantoren en ontspanning d.m.v. een park en theehuis. Vink Bouw is als bouwteampartner verantwoordelijk voor onder andere het plannen en uitvoeren van de werkzaamheden op deze locatie.

Spark

Toekomstgericht

De gebouwen worden voorzien van een eigen energievoorziening d.m.v. EQw systeem en zonnepanelen. Verder worden de daktuinen groen ingericht en worden de gevels voorzien van nestkasten en vleermuiskasten.

Spark

Partners

Bouwen doe je samen! Voor dit project werken we ondermeer samen met: