De Drie Koningen
Werken Ontspannen Transformeren in ontwikkeling
De Drie Koningen Amsterdam
De Drie Koningen
De Drie Koningen
De Drie Koningen
De Drie Koningen
  • de drie Koningen; Caspar, Melchior en Balthasar
  • verschillende functies 
  • drie semi openbare dakterassen
  • eigenheid Silo's blijft bestaan
  • toevoeging aan de woonbuurt Zeeburgereiland
De Drie Koningen

Breed publiek
De Drie Koningen is een ambitieus plan, met een breed georiënteerd programma in een indrukwekkende verschijning. De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren. Hier komen onder andere een bioscoop, een horeca voorziening, een cultuurruimte of eventspace, kantoren en drie semi openbare dakterassen. Ook het toevoegen van een wellness- of fitnessruimte behoren tot de mogelijkheid.

Eigenheid silo's
De silo’s zijn door architectenbureau Elephant en ontwikkelcombinatie Vink Bouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

Sportheldenbuurt
Zeeburgeiland heeft een roerig verleden, van militari oefenterrein tot rioolwaterzuivering. De drie silo’s zijn overblijfselen van deze voormalige Rioolwaterzuivering Oost en staan middenin de Sportheldenbuurt. Dat is de eerste woonbuurt op het Zeeburgereiland en nadert voltooiing. Het is stadswijk met een diversiteit aan woningen, bewoners en voorzieningen. In het hart van de wijk komt nog de Urban Sport Zone in een parkachtige omgeving, met grote sportvelden, een sporthal en de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland.

3D scan van de silo's
3D scan van de silo's
3D scan van de silo's
3D scan van de silo's