PUUUR IJCE
verkocht Wonen gerealiseerd
PUUUR IJCE Amsterdam
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
PUUUR IJCE
  • sfeervolle omgeving met pleintjes en groen
  • autoluw eiland
  • zelfbouw in stedelijke setting
  • gasloos en energieneutraal bouwen en wonen
  • rainproof
  • verdiepte parkeerkelder

PUUUR IJCE
In het project PUUUR IJCE komt een gevarieerde mix van 25 appartementen en grondgebonden woningen. De grondgebonden woningen hebben de voordeur aan de straat. De bewoners ontmoeten elkaar op het gemeenschappelijke dakterras. Het wordt een duurzaam en rainproof woongebouw met een eigen inpandige verdiepte parkeerkelder.

PUUUR IJCE

Gevel
De gevel wordt opgezet met een prefab beton banden- en kolommenstructuur. Hierbij wordt de plint op de begane grond uitgevoerd met een structuur en worden de elementen op de verdiepingen voorzien van een warme kleur metselwerk mix. Verder creëren de betonnen knopen in de gevel een ornamentwerking. De entrees van de woningen op de begane grond worden voorzien van een groene gevelstrook naast de entrees.

Zelfbouwgroep
Je bepaalt hier zelf hoe je gaat wonen! De zelfbouwgroep komt samen om met elkaar beslissingen te nemen. Architectenbureau Atelier PUUUR met zelfbouwervaring ondersteunt de bouwgroep tot en met de realisatie van een prachtig woongebouw dat zoveel mogelijk voldoet aan de woonwensen. Een ervaren bouwgroepbegeleider zal de bouwgroep begeleiden door het hele traject tot en met de oplevering.

Centrumeiland
Centrumeiland is de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam en is gelegen in een prachtige waterrijke omgeving aan het natuurgebied IJmeer, vlakbij strand Blijburg. Er komen hier vooral zelfbouwwoningen. Bewoners dragen zo in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk. Centrumeiland wordt een stedelijke woonomgeving en krijgt een sfeervol leefklimaat. Het wordt een compacte wijk met bouwblokken die variëren in grootte en verspringen ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat er meer ruimte voor pleintjes en groen.

Duurzaam
De ambitie is om PUUUR IJCE energieneutraal en gasloos te realiseren. Het project wordt aangesloten op een collectieve WKO op Centrumeiland. Op het dak wordt energie opgewekt door middel van zonnepanelen. Daarnaast wordt regenwater opgevangen in een waterbuffer. Dit wordt vervolgens gedoseerd teruggegeven aan de straat om onder andere de plantsoenen te bewateren. Op deze manier wordt het riool ontlast bij een regenbui en komt de straat niet blank te staan.

Keuzevrijheid
Er zijn verschillende woningtypes. Hierbij is het mogelijk om de indeling van de woningen naar de wens van de bewoners aan te passen. Je bepaalt zelf (individueel) het gewenste type, de grootte, de indeling en uiteraard de afwerking. Samen in het collectief wordt de architectuur en o.a. de invulling en afwerking van de collectieve ruimtes bepaald.

Contactpersoon Brecht Goeman, Atelier PUUUR

Er is nog plek in de bewonersgroep! Informeer naar de mogelijkheden.
Ben je ge├»nteresseerd en wil je graag ‘samen bouwen en samen wonen’ met een bouwgroep in Amsterdam sluit je dan nu aan.