The Goose
  • Bijzondere gevel met veel relief in de baksteen 
  • Binnenstedelijke invulling in de stad Utrecht
  • Heractivering van het binnenterrein met poort, jeu de boules baan en klein park
  • Atelier op de hoek met grote puien
  • Natuurinclusief (nest- en vleermuiskasten in de gevel opgenomen)

Project

Het gebouw bestaat straks uit 4 verdiepingen aan de Gansstraat en 3 aan de Gruttostraat. Het totale plangebied bestaat uit 2.034 m2. Het wordt een prachtig project, met een bijzondere bakstenen gevel, waarbij veel reliëf is aangebracht. De binnenplaats van 600 m2 wordt toegankelijk gemaakt met een poort, waarmee je toegang krijgt tot een klein park en een jeu de boules baan. Bij het project zijn tevens 7 halfverharde parkeerplaatsen opgenomen. Op de hoek van het pand wordt een atelier gerealiseerd met grote puien. Naast het atelier worden er in totaal 45 appartementen, als volgt verdeeld:

  • 9 midden huurappartementen gerealiserd van circa 45 m2
  • 13 sociale huurappartementen van circa 30 m2
  • 23 vrije huurappartementen van circa 60 m2

Meer informatie? Bekijk dan de projectwebsite.

Locatie

Het gebouw bevindt zich op de kruising tussen de rustige Gruttostraat en de drukkere Gansstraat. Het ligt op steenworpafstand van de binnenstad van Utrecht (5 min lopen) en station Utrecht Vaartsche Rijn (5 min). Groenvoorzieningen liggen om de singel heen en zijn dus ook goed bewandelbaar.

The Goose

Toekomstgericht

De nest- en vleermuiskasten bieden ruimte voor de stedelijke biodiversiteit. Er liggen 82 PV panelen op het dak, elk 370 Wp. Er is een WTW installatie die de opgewarmde lucht uit het gebouw hergebruikt. In de tuin is er gebruik gemaakt van halfbestrating en veel groenoppervlak (goed tegen de wateroverlast bij heftige regenval). Hiernaast zijn er infiltratiekratten toegepast onder de terassen als tijdelijke opslag van het regenwater.

The Goose

Partners

Bouwen doen we samen! Voor dit project werken we ondermeer samen met: