De Gansstraat
Wonen in ontwikkeling
De Gansstraat Utrecht
De Gansstraat
De Gansstraat
  • Bijzondere gevel met veel relief in de baksteen 
  • Binnenstedelijke invulling in de stad Utrecht
  • Heractivering van het binnenterrein met poort en klein park
  • Atelier op de hoek met grote puien
  • Natuurinclusief (nest- en vleermuiskasten in de gevel opgenomen)

Project

Het gebouw bestaat straks uit 4 verdiepingen aan de Gansstraat en 3 aan de Gruttostraat. Het totale plangebied bestaat uit 2.034 m2. Het wordt een prachtig project, met een bijzondere bakstenen gevel, waarbij veel reliëf is aangebracht. De binnenplaats van 600 m2 is te bereiken via een onderdoorgang, waarmee je toegang krijgt tot een groen binnenterrein. Hier bevinden zich een aantal parkeerplaatsen voor bewoners. Bij het project worden tevens 6 nieuwe parkeerplaatsen voor openbaar gebruik aan de Gruttostraat gerealiseerd. Op de hoek van het pand wordt een atelier gerealiseerd met grote puien. Naast het atelier worden er in totaal 45 huurwoningen gerealiseerd, als volgt verdeeld:

  • 10 midden huurappartementen van circa 45 m2
  • 13 sociale huurappartementen van circa 30 m2
  • 22 vrije huurappartementen van circa 50 tot circa 85 m2

De verhuur van de appartementen zal ongeveer een half jaar voor oplevering van start gaan. Enkele weken voor de start van de verhuur zal op deze plek en via een speciale website voor de verhuur bekend worden gemaakt hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden en hoe het verhuurproces precies zal worden georganiseerd. Voor de de sociale en middenhuur appartementen zal een voorrangsregeling gelden voor geïnteresseerden die werkzaam zijn in een sleutelberoep in de stad Utrecht.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de BouwApp.

Locatie

Het gebouw bevindt zich op de kruising tussen de rustige Gruttostraat en de drukkere Gansstraat. Het ligt op steenworpafstand van de binnenstad van Utrecht (5 min lopen) en station Utrecht Vaartsche Rijn (5 min). Groenvoorzieningen liggen om de singel heen en zijn dus ook goed bewandelbaar.

De Gansstraat

Toekomstgericht

De nest- en vleermuiskasten bieden ruimte voor de stedelijke biodiversiteit. Er liggen 160 PV panelen op het dak, elk 370 Wp. Er is een WTW installatie die de opgewarmde lucht uit het gebouw hergebruikt. In de tuin wordt er gebruik gemaakt van halfbestrating en veel groenoppervlak (goed tegen de wateroverlast bij heftige regenval).

De Gansstraat

Partners

Bouwen doen we samen! Voor dit project werken we ondermeer samen met: