Zuidblok Stadionplein
Werken Ontspannen gerealiseerd
Zuidblok Stadionplein Amsterdam
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein
Zuidblok Stadionplein

In 2012 is het project door gemeente Amsterdam middels een Europese aanbesteding getenderd. De combinatie Vink/IQNN heeft de tender in 2013 gewonnen en is aan de slag gegaan met de ontwikkeling van dit uitdagende project bestaande uit een parkeergarage voor vergunninghouders met 161 parkeerplaatsen, 60 parkeerplaatsen ten behoeve van het bovenliggende Culinaire Centrum op de begane grond en eerste verdieping en het hotel op de bovenste twee bouwlagen. Uniek aan het gebouw is een overkraging van 16 meter zonder ondersteuning. IQNN heeft veel ervaring met het ontwikkelen en projectmanagement van hotels, zie ook www.iqnn.nl.

Unieke overkraging van 16 meter zonder ondersteuning!

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architecten en voor de constructie worden we geadviseerd door Pieters Bouwtechniek uit Amsterdam. Het project Zuidblok wordt een duurzaam gebouw. Hierbij zijn we geadviseerd door Search en Techniplan. Het gebouw wekt een groot deel van de energiebehoefte zelf op. Tevens wordt een systeem ontwikkeld voor het duurzaam verwarmen en koelen van het gebouw. Het project voldoet aan de criteria voor de klasse Goud van de norm duurzame hotels van de gemeente Amsterdam en krijgt de Green Key en de Greenglobe certificaten.

Het project Zuidblok is verkocht aan de UMW groep uit Amsterdam. Het culinair centrum is verhuurd aan Amsterdam Hospitality Development (o.a. exploitatie van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk ad Amstel en Restaurant Stedelijk) Op het Stadionplein zullen ze een heel nieuw concept neerzetten waarbij het Amsterdamse Proeflokaal een prachtig centrum wordt van voeding en smaak waarbij typisch ‘Amsterdamse producten’ en specialiteiten een rol spelen. Het Hotel gedeelte zal door gehuurd worden door de city ID groep opgericht door de Amsterdamse hotelondernemer Otto Jurgens. De invulling van het hotel zal bestaan uit 60 hotelappartementen. Bij de verkoop en verhuur zijn we begeleidt door CBRE Hotels uit Amsterdam.

Het project is in het najaar 2017 opgeleverd.