Selectie Stadionplein gewonnen door Vink Bouw & IQNN

Selectie Stadionplein gewonnen door Vink Bouw & IQNN

De Europese aanbestedingsprocedure voor het Zuidblok Stadionplein in Amsterdam, de bouwlocatie tegenover het Olympisch stadion, is gewonnen door de combinatie Vink Bouw en IQNN Vastgoed. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuid is voornemens het werk aan de combinatie te gunnen.

  • Datum nieuwsitem
Impressie Zuidblok Stadionplein
Impressie Zuidblok Stadionplein
Impressie Zuidblok Stadionplein

Vink Bouw en IQNN Vastgoed hebben de selectie gewonnen met het concept CulinA, centrum van Smaak. CulinA is een totaalconcept voor liefhebbers en geïnteresseerden in goede voeding en smaak. CulinA bestaat uit de CulinA Experience en het CulinA Hotel. In de CulinA Experience worden een food museum, een kooktheater, een kookschool en een proeflokaal ontwikkeld. Bij de CulinA Experience hoort ook een daktuin. Het CulinA Hotel heeft 93 kamers. De CulinA Experience komt op de begane grond en de eerste verdieping, het hotel op de tweede en derde verdieping. Er wordt ook een ondergrondse parkeergarage met 232 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. De architectuur van het gebouw sluit aan bij de omliggende bebouwing en het gebouw vormt ook een stedenbouwkundig ensemble met de Citroengarages die aan de overzijde van de Amstelveenseweg staan.

CulinA wordt een duurzaam gebouw. Het wekt een groot deel van de energiebehoefte zelf op, tevens wordt een systeem ontwikkeld voor het duurzaam verwarmen en koelen van het gebouw. CulinA voldoet aan de criteria voor de klasse Goud van de norm duurzame hotels van de gemeente Amsterdam en krijgt de Greenkey en de Greenglobe certificaten. 

Een citaat uit de jurybeoordeling:

‘Vink/IQNN scoort goed op ontwerp, dat voor de juiste verbinding naar de gebouwde omgeving zorgt. Met het centrum voor smaak is sprake van een breed toegankelijke publieksfunctie, het totaalconcept van CulinA is sterk. Snelheid en realiteitsgehalte zijn voldoende onderbouwd. Op duurzaamheid wordt op meerdere onderdelen hoog gescoord, onder andere op lokale duurzame energieopwekking. Door de goede scores over de gehele linie komt Vink/IQNN als overtuigende winnaar van deze selectie naar voren. De selectiecommissie is unaniem in haar beoordeling.’

CulinA wordt eind 2015 opgeleverd.

Betrokken partijen:

Meer over het project is te vinden op de projectwebsite