Feestelijke start bouw 2e fase DOK2404 Alphen aan den Rijn

Feestelijke start bouw 2e fase DOK2404 Alphen aan den Rijn

Rijnhaven steeds diverser qua bewoners

  • Datum nieuwsitem

‘Ik ben heel blij dat hier drie mooie havenhuizen komen en 18 middeldure huurappartementen. In de 1e fase van DOK2404 zijn vooral senioren komen wonen. Dat maakt dat de Rijnhaven een diverse wijk aan het worden is. Zeker als het Ruimtemaken ook nog lukt om op de volgende kavel 48 betaalbare koopwoningen te realiseren’. Die woorden sprak wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn bij de feestelijke handeling van de 2e fase van DOK2404.

DOK2404 is twee jaar geleden als eerste woningbouwproject in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Zowel de 1e als de 2e fase is een gezamenlijke ontwikkeling van Ruimtemaken en Vink Bouw. Inmiddels transformeert het bedrijventerrein rond de Rijnhaven steeds meer tot een gewilde plek om te wonen, werken en bezoeken.

Feestelijke start bouw 2e fase DOK2404 Alphen aan den Rijn

Duurzaam beton

Directeur Rob de Kuiper van de Vink Bouw lichtte tijdens de handeling toe dat bij de realisatie van DOK2404 circulair beton wordt gebruikt. Dit is de tweede keer dat Vink Bouw circulair beton toepast. Via New Horizon, een bedrijf dat zich richt op duurzame sloop en hergebruik van materialen, wordt beton uit gesloopte gebouwen geoogst en deze grondstoffen worden hergebruikt voor DOK2404. ‘Dat is belangrijk in het kader van materiaal schaarste en de huidige stikstofproblemen waar we voor staan. Het draagt er hopelijk toe bij dat de bouw minder snel stil hoeft te liggen door die stikstofproblemen’, memoreerde De Kuiper.

Feestelijke start bouw 2e fase DOK2404 Alphen aan den Rijn

De starthandeling zelf bestond uit het aansnijden van een grote taart met een opdruk van het bouwproject. De wethouder verrichtte de handeling samen met kinderen van kopers.

De 2e fase van DOK2404 wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.