Joseph
verkocht Wonen Transformeren gerealiseerd
Joseph Alkmaar
Joseph
Joseph
Joseph
Joseph
Joseph
Joseph
Joseph
Joseph
  • Transformatie van de Josephkerk tot 9 luxe appartementen

  • Wonen in een monumentaal pand aan de rand van Alkmaar

  • In samenwerking met Rijksdienst voor Cultureel erfgoed

  • Appartement naar eigen wens in te delen

Aan de rand van het centrum en op een van de mooiste locaties in Alkmaar ligt de Sint-Josephkerk. Een toonaangevend gebouw, gelegen aan de rand van het populaire Nassaukwartier en met uitzicht op de binnenstad, de singel en het groen van de Nassaulaan. De kerk wordt omringd door statige herenhuizen. Door de brug in het verlengde van de Nassaulaan wandelt u zo naar de binnenstad van Alkmaar om te winkelen.

Foto's: Marcel Witte fotografie

Transformatie
Het prachtige monumentale pand wordt in nauwe samenwerking met betrokken partijen, waaronder de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed, omgebouwd naar een eigentijdse woongebouw met negen riante en zeer luxe appartementen variërend in oppervlakte van ca. 165 tot 300 m2. De bouw wordt uitgevoerd door Intersell. Kenmerkend zijn de historische details, hoge plafonds en prachtige neogotische raampartijen die ervoor zorgen dat het een uniek woongebouw ontstaat. Alle woningen hebben zeer riante terrassen en een eigen buitenruimte en eigen parkeerplaats op het terrein.

De ingrepen in het gebouw kunnen tot het minimum worden beperkt. Zo wordt het dak nauwelijks aangetast, de meeste aanpassingen vinden plaats op de begane grond. In de kerk is veel onderzoek gedaan naar de aansluiting tussen oude details en nieuwe materialen. 

Eigen wensen
De toekomstige bewoners worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van het plan en er is de unieke mogelijkheid om de woning geheel naar uw eigen wens in te delen. 

Leygraaf Makelaars Leygraaf Makelaars

Contactpersoon Leygraaf Makelaars