Roof Garden Amsterdam
binnenkort in verkoop Wonen Werken Zorgen in ontwikkeling
Roof Garden Amsterdam Amsterdam
Roof Garden Amsterdam
Roof Garden Amsterdam
Roof Garden Amsterdam
Roof Garden Amsterdam
Roof Garden Amsterdam
  • Dichtbij het centrum van Amsterdam
  • Op 5 minuten lopen van NS-station Sloterdijk
  • Uitnodigende (dak)tuinen
  • WKO voor verwarming én koeling
  • Waterberging voor bewatering en ontlasten riool
Roof Garden Amsterdam

Project

Sloterdijk-Centrum in Amsterdam ondergaat een grote transformatie van kantorengebied naar een levendige stadswijk met woningen, bedrijvigheid, horeca en andere voorzieningen. Roof Garden is een project dat zijn naam dankt aan de prachtige, verhoogde gemeenschappelijke tuin die de vier woongebouwen en hun bewoners met elkaar verbindt. Deze tuin biedt privacy op 12 meter boven de stad, waar je kunt ontspannen en elkaar kunt ontmoeten.

Betaalbare woningen voor jonge gezinnen en starters

Roof Garden bestaat uit vier gebouwen die met elkaar verbonden zijn door bruggen en (dak)tuinen. Alle woningen hebben naast deze gedeelde tuinen ook een eigen buitenruimte en uitzicht aan twee kanten. In totaal zijn er 220 woningen verdeeld over de vier gebouwen. Gebouw A omvat 77 sociale huurwoningen, gebouw B bestaat uit 85 middelhuur huur- en mogelijk sociale koopappartementen. De gebouwen aan de Naritaweg zijn minder hoog om zoveel mogelijk zonlicht te krijgen. Gebouw C zal 37 koopappartementen in de vrije sector hebben, terwijl gebouw D 21 koopappartementen zal huisvesten. De koopwoningen variëren in grootte van 70 tot 90 m² en kunnen gelijkvloers zijn of verdeeld over twee verdiepingen. Ze beschikken over twee of drie slaapkamers. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters, jonge gezinnen en doorstromers. Op de begane grond zijn ook commerciële units gepland (totaal circa 600 m²). De huurwoningen variëren in grootte van 45 tot 85 m² met één tot drie slaapkamers.

Parkeerkelder voor fietsen, bakfietsen en scooters

Roof Garden heeft straks een grote parkeerkelder waar ruimte is voor fietsen, scooters en bakfietsen. Om de kelder veilig te kunnen bereiken wordt een grote lift vanaf de tuin naar de kelder voorzien. Naast Roof Garden bouwt gemeente Amsterdam een mobiliteitshub met een compleet aanbod van deelauto’s. Deze hub voorziet ook in parkeergelegenheid voor bezoekers.

Uitnodigende tuinen

De tuinen zijn ontworpen om gebruikt te worden. Voor de bewoners zijn er zitjes ingericht waar je kunt genieten van de middagzon, plekken om samen te sporten en te spelen of gezamenlijk te barbecueën. Op de begane grond komt aan de westzijde van het complex een parkgedeelte met slingerende paadjes, gras en zwerfkeien. Aan de oostzijde is er meer tuinbeleving met vaste plantenborders in verhoogde bakken met bankjes en hoekjes. De tuin op de begane grond is openbaar en de doorgaande route slingert er door het groen. Op de vierde verdieping kom je op de daktuin. De ‘Roof Garden’ bestaat uit drie grotere groene verblijfsplekken die alleen toegankelijk zijn voor bewoners.

Locatie

Roof Garden bevindt zich op Naritaweg 14, in stadsdeel Nieuw-West, dichtbij het centrum van Amsterdam. Met 10 minuten fietsen ben je bij de Westergasfabriek en met een kwartier zit je op het Haarlemmerplein. Met 5 minuten lopen ben je bij NS-station Sloterdijk en sta je met de trein binnen tien minuten op Schiphol of Haarlem en binnen een half uur ben je op het strand van Zandvoort. Sloterdijk is volop in ontwikkeling en transformeert geleidelijk tot een fantastische woon- en werkomgeving. In de komende twintig jaar zal het aantal woningen in Sloterdijk-Centrum groeien naar 7.500, met een verwacht aantal bewoners van 15.000. Je bent dus van harte welkom in deze nieuwe wijk van Amsterdam.

Roof Garden Amsterdam

Toekomstgericht

Roof Garden heeft zijn eigen energievoorziening. De warmte- en koudeopslag in de bodem zorgt voor een comfortabele verwarming én koeling in de zomer in alle kamers. Daarnaast liggen de hoge daken vol met zonnepanelen die elektriciteit opwekken.

Ook een groot deel van de daken van Roof Garden is groen. Deze begroeiing doet dienst als waterberging. Tijdens een regenbui wordt het regenwater op deze ‘polderdaken’ opgevangen en vastgehouden. Dit water wordt gebruikt voor bewatering van het groene dak en verkoeling en het wordt gecontroleerd afgevoerd voordat er een nieuwe regenbui aankomt. Zo is de opvangcapaciteit van het dak weer beschikbaar en wordt de belasting op het riool verminderd tijdens extreme regenval.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

Roof Garden Amsterdam

 

Partners 

Bouwen doe je samen!
Voor dit project werken we samen met onze ontwikkelingspartner Local.

   

Contactpersoon  

Eefje Voogd Makelaardij