Engelendaal
Wonen actueel
Engelendaal
Engelendaal
Engelendaal
Engelendaal

Engelendaal

De voormalige ROC-locatie in Leiderdorp verandert van schoollocatie in een nieuwe woonlocatie. Did Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw zijn voornemens om op deze locatie circa 185 woningen te bouwen. Door KAW architecten is een schetsontwerp gemaakt. Het plan bestaat voor het grootste deel uit appartementen, aangevuld met eengezinswoningen. Het merendeel van de woningen worden (middeldure) huurwoningen en er komt minimaal 15% sociale huur.

  • Type project Wonen
  • Locatie Leiderdorp
  • Opdrachtgever Vink Bouw en Did Vastgoedontwikkeling
  • Architect KAW
  • Verwachte opleveringsdatum 2019
Engelendaal ROC

Het plan
We ontwikkelen hier circa 185 woningen, voornamelijk (huur)appartementen en ook eengezinswoningen. Het grootste deel van de appartementen zal bestaan uit goedkope en middeldure huurwoningen. De woningen zijn bedoeld voor starters, gezinnen en ook voor senioren uit Leiderdorp en de omgeving. Interesse om hier te wonen? U kunt zich vast aanmelden via de website als geïnteresseerde.

Over de locatie 
De ROC-locatie ligt aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk (Provinciale weg) in Leiderdorp, naast het LOI gebouw. Om de hoek ligt het bedrijventerrein De Baanderij.

Gemeente stelt de kaders
Juist omdat de locatie tamelijk los staat van de andere gebouwen in Leiderdorp wil de gemeenteraad ruimte scheppen voor een markant gebouw op deze plek waarin een groot aantal woningen past. Het plan dat wij hebben gemaakt, past binnen de randvoorwaarden van de gemeente.

Ontwerp
KAW is onze architect en zij hebben het schetsontwerp gemaakt. Zij stellen een mix aan gebouwen voor. Een woontoren van ongeveer 73 meter springt het meest in het oog. De architect heeft een stijlvolle slanke toren voor ogen waarin verschillende soorten appartementen (met een waanzinnig uitzicht) een plek kunnen krijgen. Daarnaast komt er een mix aan drie- en vierlaagse gebouwen en eengezinswoningen. Alle woongebouwen samen staan in een mooi ingerichte openbare ruimte. We maken een levendig plantsoen waaraan geleefd wordt en brengen water terug naar deze plek.

Klik hier voor de website ROC - Locatie Leiderdorp.