De Werf
in verkoop Wonen in ontwikkeling
De Werf Almere
De Werf
De Werf
De Werf
De Werf
  • Grote diversiteit aan woningen
  • Locatie tussen het groen en aan het water
  • EQw systeem voor Silo en Loods
  • Energiedamwanden voor Bootwoningen
  • Alle gebouwen energieneutraal

Project

Het project De Werf bestaat uit vier verschillende bouwdelen die een uniek en divers woonconcept creëren. Het eerste bouwdeel omvat een bijna 40 meter hoge 'Silo', waarin zich 55 koopappartementen bevinden, met een oppervlakte van 65 tot 180 m2. Daarnaast wordt de 'Loods' gerealiseerd, 60 startersappartementen. Verder worden er ook nog 10 Bootwoningen gebouwd, elk met een eigen aanlegsteiger, waarbij ze direct vanuit hun woning toegang hebben tot de Hoge Vaart. Tot slot wordt er een fietsenstalling gerealiseerd voor de bewoners van de Silo en de Loods. Meer informatie? Bekijk dan de projectwebsite.

Locatie

Het project bevindt zich in de wijk Nobelhorst in Almere. De verschillende bouwblokken zijn gesitueerd om een ‘haven’ welke weer grenst aan de Hoge Vaart. In minder dan 20 minuten ben je met de fiets in het centrum van Almere. De Werf ligt dicht bij de uitvalswegen naar de A27 en de A6.

De Werf

Toekomstgericht

De Silo en Loods maken straks gebruik van een EQw systeem van Vaanster. In de technische ruimte van het fietsenhok plaatsen we warmtepompen met fluisterstille drycoolers. De drycoolers zijn eigenlijk grote ventilatoren die zo de warmte uit de lucht halen. Via leidingen gaat die lucht naar de warmtepompen in de technische ruimte. Deze zorgen voor verdere opwarming van die lucht en daarmee wordt het water verwarmd wat door middel van een netwerk aan leidingen naar de woningen worden gedistribueerd.

De Bootwoningen maken maken straks gebruik van innovatieve Energiedamwanden. Via lussen, die aangebracht worden op een aantal stalen damwanden langs de haven van De Werf, wordt er in combinatie met een warmtepomp warm water gewonnen. Dit systeem heeft de afgelopen jaren al enkele innovatieprijzen gewonnen en kenmerkt zich onder andere door de stabiele werking, doordat het systeem geluidloos is, niet zichtbaar is, de bron het gehele jaar door beschikbaar is en ook nog eens een hoog rendement geeft. 

Tot slot liggen de daken vol met zonnepanelen, wat zorgt voor een zeer lage BENG 3-waarde. Dit maakt alle gebouwen energieneutraal, gemiddeld wordt er evenveel (duurzame) energie opgewekt als verbruikt.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

De Werf

Partners 

Bouwen doe je samen! Voor dit project werken we onder andere samen met onze ontwikkelingspartner Open Development, daarnaast wordt onze gehele bouwkundige uitwerking verzorgd door onze partner Vibes Building Engineers.

   

Contactpersoon  

DWE Nieuwbouw makelaars