De Werf Nobelhorst
binnenkort in verkoop Wonen in ontwikkeling
De Werf Nobelhorst Almere
De Werf Nobelhorst
De Werf Nobelhorst
De Werf Nobelhorst
  • Grote diversiteit aan woningen
  • Locatie tussen het groen en aan het water
  • De Loods wordt gemaakt met een houten hoofddraagconstructie
  • Collectieve warmte- en koudeopslag
  • Alle gebouwen energieneutraal

Project

Het project De Werf bestaat uit vier verschillende bouwdelen die een uniek en divers woonconcept creëren. Het eerste bouwdeel omvat een bijna 40 meter hoge 'Silo', waarin zich 55 koopappartementen bevinden, met een oppervlakte van 65 tot 180 m2. Daarnaast wordt er een houten 'Loods' gerealiseerd, 60 huurappartementen vervaardigd uit CLT (Cross Laminated Timber). Deze duurzame bouwmethode zorgt voor een milieuvriendelijk en aantrekkelijk gebouw. Verder worden er ook nog 10 Bootwoningen gebouwd, elk met een eigen aanlegsteiger, waarbij ze direct vanuit hun woning toegang hebben tot de Hoge Vaart. Tot slot wordt er een Horecapaviljoen toegevoegd aan de Hoge Vaart, waardoor er een bruisende ontmoetingsplek ontstaat voor bewoners en bezoekers.

Locatie

Het project bevindt zich in de wijk Nobelhorst in Almere. De verschillende bouwblokken zijn gesitueerd om een ‘haven’ welke weer grenst aan de Hoge Vaart. In minder dan 20 minuten ben je met de fiets in het centrum van Almere. De Werf ligt dicht bij de uitvalswegen naar de A27 en de A6.

De Werf Nobelhorst

Toekomstgericht

De Werf bezit straks een collectieve warmte- en koudeopslag (WKO) in de bodem, wat zorgt voor comfortabele verwarming én koeling in de zomer in alle kamers. Daarnaast liggen de daken vol met zonnepanelen, wat zorgt voor een zeer lage BENG 3-waarde. Dit maakt alle gebouwen energieneutraal, gemiddeld wordt er evenveel (duurzame) energie opgewekt als verbruikt.

De houten loods wordt uitgevoerd in CLT, Cross Laminated Timer, beter bekend als CLT of kruislaaghout. Waar beton en staal een hoge impact hebben op de CO2-emissies, kunnen we met CLT zelfs CO2-negatief bouwen, extreem duurzaam dus!

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

De Werf Nobelhorst

 

Partners 

Bouwen doe je samen!
Voor dit project werken we samen met onze ontwikkelingspartner Open Development.

   

Contactpersoon  

DWE Nieuwbouw makelaars