De Oosterlingen
in verkoop Wonen Werken Ontspannen in ontwikkeling
De Oosterlingen Amsterdam
De Oosterlingen
De Oosterlingen
  • Zeven sprekende gebouwen met eigen identiteit
  • Diversiteit aan woningen
  • Horeca en bedrijfsruimte op straatniveau
  • Afwisseling hoogbouw en laagbouw
  • Gebruik van duurzame materialen, met aandacht voor flora en fauna

Locatie

Project De Oosterlingen wordt gebouwd op een van de laatste kavels op de kop van het eiland Oostenburg aan de Isaac Titsinghkade en het toekomstige Lijnbaanplein. Oostenburg is een dynamische nieuwe woonwijk met de binnenstad op een steenworp afstand. Het eiland is een autoluwe wijk waarin fietsers en voetgangers alle ruimte krijgen en waar, door de rijke historie, nieuwe winkeltjes en horeca een bijzondere sfeer merkbaar is.

De Oosterlingen

Project

Vink Bouw realiseert 140 appartementen en 2 stadswoningen in 7 sprekende gebouwen. Op de begane grond is een ruime fietsenstalling, ruimte voor de auto is er in de nabijgelegen Q-park. Aan de pleinzijde is op de begane grond ruimte voor horeca en bedrijven.

Ieder gebouw is herkenbaar door gebruik van een eigen specifiek gevelmateriaal, waaronder hout, biobased composiet, groen-begroeiing en keramische tegels. In de gevel worden voorzieningen opgenomen voor stadsvogels en insecten.
 
In het midden van de gebouwen wordt een hof gemaakt zodat daglicht toegelaten wordt in de woningen. Ook worden er daklichten toegepast zodat de gemeenschappelijke ruimtes natuurlijk worden verlicht. Het dak wordt voorzien van een diversiteit aan groen in groenvakken en daktuinen, een waterbuffering voor de opslag van overtollig regenwater en zonnepanelen.

 

Toekomstgericht

Uitgangspunt voor De Oosterlingen is om materialen toe te passen die herbruikbaar, hergebruikt of circulair zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is dat enkele gebouwen een constructie van hout hebben. Hout heeft door de lage CO2-uitstoot een lage milieu-impact en is hernieuwbaar materiaal.
 
Voor warmwater en verwarming wordt gebruikgemaakt van bodemenergie (warmte/koude-opslag in de grond) met een warmtepomp in de woning. De zonnepanelen op het dak zorgen voor groene energie in de gemeenschappelijke ruimtes.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

De Oosterlingen

Partners 

Bouwen doe je samen!
Voor dit project werken we samen met onze ontwikkelingspartners:

  • Being Development B.V.
  • MVRDV
   

Contactpersoon  

Heeren Makelaars