JFK Smartlofts
verkocht Transformeren Wonen gerealiseerd
JFK Smartlofts Amsterdam
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts
JFK Smartlofts

Bouwgroep JFK

In januari 2014 is Bouwgroep JFK door het stadsdeel Zuid geselecteerd voor de transformatie van het voormalige stadsdeelkantoor. Momenteel wordt door een professioneel team, bestaande uit Space&Matter, Open Development en Vink Bouw, een volledig bouwplan uitgewerkt voor de realisatie van 36 Smartlofts.

Minder hebben meer delen

Naast de privé Smartlofts delen de bewoners diverse functies en ruimten in JFK. Deze collectieve voorzieningen zijn door de bewoners bedacht en worden in de komende periode ontworpen en gerealiseerd. Naast het delen van voorzieningen zijn de woningen ook 'smart' omdat zij zeer energie efficiënt zijn (o.a. door collectieve zonnepanelen en centrale levering van vloerverwarming en koeling).

Casco+

De Smartlofts worden als Casco+ (d.w.z. incl. nieuwe gevel, nieuwe balkons, woningscheidende wanden, afgewerkte algemene ruimten, meterkast en vloerverwarming) aan de koper geleverd. Hierdoor heeft de koper de volledige indelings- en realisatievrijheid voor zijn eigen woning.

Locatie

JFK is gelegen aan het President Kennedyplantsoen 1-3 in de Rivierenbuurt van Amsterdam Zuid. Zowel de ontsluiting (Station RAI en de ringweg A10, s109), de recreatieve voorzieningen (o.a. de Amstel, het Beatrixpark en het Amstelpark) als de winkels (Maasstraat, Scheldestraat en Rijnstraat) liggen op een steenworp afstand.

Planning

Naar verwachting zal eind dit jaar de Omgevingsvergunning ingediend worden zodat mei 2015 gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden. Oplevering van het casco+ is gepland juli 2016. Aansluitend kunnen de kopers starten met de afbouw van hun individuele Smartloft.