Zwembad de Meerkamp
Ontspannen Werken in aanbouw
Zwembad de Meerkamp Amstelveen
Zwembad de Meerkamp
Zwembad de Meerkamp
Zwembad de Meerkamp
  • Wedstrijdbad 25 x 21 meter
  • Kantoor- en kleedruimtes
  • Houten kolommenstructuur
  • Akoestisch houten dak
  • Houten binnenwandbekleding

Project

Het huidige zwembad is ruim 30 jaar oud en heeft niet meer genoeg capaciteit om de vraag naar zwemlessen en sporten te verzorgen. De gemeente Amstelveen heeft hier gehoor aan gegeven. AmstelveenSport, de gebruiker/uitbater van het zwembad, heeft momenteel verschillende kantoorlocaties, deze worden in de nieuwbouw samengevoegd tot één centrale locatie.

Het ontwerp is L-vormig, in het lange gedeelte worden de kantoorruimtes gescheiden van het zwembad gerealiseerd, voorzien van pantry’s en voorzieningen. Aan de korte zijde worden kleedruimtes, douches en andere sanitaire voorzieningen gebouwd ten behoeve van het aanliggende wedstrijdbad van 25 x 21 meter. De constructie bestaat voornamelijk uit stalen onderdelen, kanaalplaatvloeren en een houten kolommenstructuur. Het zwembad wordt tevens voorzien van een akoestisch houten dak en houten binnenwand bekleding.

Locatie

Het gebouw bevindt zich aan de Van der Hooplaan, een locatie waar sport en spel centraal staan. Turnen, voetballen, hockey, rugby en zwemmen, het kan hier allemaal.

Zwembad de Meerkamp

Toekomstgericht

Het zwembad wordt voorzien van een duurzame installatie middels warmtepompen, zonnepanelen en diverse filters. Deze installatie gaat op termijn ook de bestaande installatie van de buitenbaden vervangen.

Zwembad de Meerkamp

Partners

Bouwen doen we samen! Voor dit project werken we ondermeer samen met: