Start project Dockside Alkmaar

Start project Dockside Alkmaar

Kwakelhuis maakt plaats voor Dockside

  • Datum nieuwsitem

Op woensdag 2 september heeft wethouder Paul Verbruggen van gemeente Alkmaar, symbolisch een start gemaakt met de sloop van het ‘Kwakelhuis’. De wethouder nam plaats in de sloopkraan en heeft de eerste ‘hap’ uit het gebouw genomen om zo het startsein te geven van de ontwikkeling van Overstad in Alkmaar. Met enkele direct betrokkenen van het project hebben we in petit comité hier aandacht aan gegeven. Op de positie van het voormalige kantoorgebouw wordt plaats gemaakt voor Dockside, een grootschalig woningbouw- project aan de rand van de binnenstad van Alkmaar.

Start project Dockside Alkmaar

Het project Dockside is een ontwikkeling van Reales en is ontworpen door Leeuwenkamp architecten uit Alkmaar. De bouw wordt verzorgd door een bouwcombinatie van Vink Bouw uit Nieuwkoop en Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Het gebouw bestaat uit totaal 140 woningen verdeeld over drie bouwdelen. Onder het gebouw zit een dubbel laagse parkeergarage met een gezamenlijke binnentuin. Het gebouw kenmerkt zich door een aantal verschillende hoogtes, variërend van zes tot elf verdiepingen. Op enkele woningen na is het project volledig verkocht.

Dockside is het eerste project in Overstad waar de gemeente Alkmaar voor de komende jaren meer hoogbouw voor ogen heeft. Vooralsnog zal Dockside een van de hoogste gebouwen zijn in de omgeving. Het gebouw heeft moderne architectuur met veel raampartijen, metselwerk banden en aluminium zetwerk.