Start bouw De Oosterlingen

Start bouw De Oosterlingen

139 appartementen en 2 stadswoningen in 7 sprekende gebouwen

  • Datum nieuwsitem

In opdracht van Oosterlingen B.V. realiseert Vink Bouw op het eiland Oostenburg in Amsterdam 139 appartementen en 2 stadswoningen. De 7 sprekende gebouwen, ieder herkenbaar een eigen gevelmateriaal, zijn met grootse aandacht ontworpen door MVRDV Architects.

Op dinsdag 7 juni werd feestelijk de start van de bouw gevierd. Van alle 7 bouwblokken werd door een van de toekomstige bewoners symbolisch een paal de grond in geslagen. Uiteraard werd er getoost op dit mooie startmoment en was er een hapje en drankje voor alle aanwezigen.

Aan de pleinzijde is op de begane grond ruimte voor horeca en bedrijven. Op de begane grond wordt een ruime fietsenstalling gerealiseerd, ruimte voor de auto is er in de nabijgelegen Q-park. In het midden van de gebouwen wordt een hof gemaakt. In combinatie met de daklichten is er veel ruimte voor natuurlijke verlichting. Het dak wordt tevens voorzien van groenvakken, daktuinen, een waterbuffering voor de opslag van overtollig regenwater en zonnepanelen.

Uitgangspunt voor De Oosterlingen is om materialen toe te passen wat herbruikbaar, hergebruikt of circulair is. De toepassing van CLT (kruislings verlijmd hout) als constructie van enkele gebouwen is hierbij slechts één van de voorbeelden als het gaat om de inzet van hernieuwbaar materiaal. Daarbij heeft bouwen in hout sowieso een lage milieu-impact door een lage CO2-uitstoot.

Er zijn nog appartementen beschikbaar! Altijd interesse gehad om op een steenworp afstand van de binnenstad van Amsterdam te wonen? Neem dan snel een kijkje op de projectwebsite of neem contact op Heeren Makelaars.