Bouwteamovereenkomst voor project Koetshuisplantsoen Nieuwkoop ondertekend

Bouwteamovereenkomst voor project Koetshuisplantsoen Nieuwkoop ondertekend

31 stijlvolle starters- en seniorenwoningen

  • Datum nieuwsitem

Caroline Nolet van Woningstichting Nieuwkoop en Patrick Immerzeel van Vink Bouw hebben de bouwteam­overeenkomst getekend voor het project Koetshuis­plantsoen in Nieuwkoop.

Aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop stond tot 2021 verzorgingscentrum ‘Het Koetshuis’. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) besloot dit pand te slopen, om hier een nieuwe invulling aan te geven. Na uitgebreide participatie van omwonenden komen op deze prachtige plek in het centrum van Nieuwkoop 31 stijlvolle starters- en seniorenwoningen, passend in de mooie omgeving van de Nieuwkoopse Plassen.

Het ontwerp, opgemaakt door Schippers Architecten uit Den Haag, bestaat uit 9 laagbouw seniorenwoningen, 8 seniorenappartementen en 14 startersappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen en openbaar gebied. Alle woningen worden sociaal verhuurd.

WSN laat het ontwerp nu uitwerken door Vink Bouw en betrokken adviseurs en partners naar een realiseerbaar bouwplan. De omgevingsvergunning wordt eind 2023 aangevraagd. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2024 en worden de woningen eind 2025 opgeleverd.

Interesse? Bezoek de website van WSN voor meer informatie en schrijf je zo snel mogelijk in bij Huren in Holland Rijnland.