Engelendaal
Wonen Binnenkort in verkoop
Engelendaal Leiderdorp
Engelendaal
Engelendaal
Engelendaal
Engelendaal ROC
  • Van schoollocatie naar nieuwe woonwijk
  • 185 woningen
  • Voornamelijk (huur) appartementen en eengezinswoningen
  • Minimaal 15% sociale huur.
  • Schetsontwerp van architect KAW

Het plan
We ontwikkelen hier circa 185 woningen, voornamelijk (huur)appartementen en ook eengezinswoningen. Het grootste deel van de appartementen zal bestaan uit goedkope en middeldure huurwoningen. De woningen zijn bedoeld voor starters, gezinnen en ook voor senioren uit Leiderdorp en de omgeving. Interesse om hier te wonen? U kunt zich vast aanmelden via de website als geïnteresseerde via onderstaande knop.

Van schoollocatie naar nieuwe woonwijk

Over de locatie 
De ROC-locatie ligt aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk (Provinciale weg) in Leiderdorp, naast het LOI gebouw. Om de hoek ligt het bedrijventerrein De Baanderij.

Gemeente stelt de kaders
Juist omdat de locatie tamelijk los staat van de andere gebouwen in Leiderdorp wil de gemeenteraad ruimte scheppen voor een markant gebouw op deze plek waarin een groot aantal woningen past. Het plan dat wij hebben gemaakt, past binnen de randvoorwaarden van de gemeente.

Ontwerp
KAW is onze architect en zij hebben het schetsontwerp gemaakt. Zij stellen een mix aan gebouwen voor. Een woontoren van ongeveer 73 meter springt het meest in het oog. De architect heeft een stijlvolle slanke toren voor ogen waarin verschillende soorten appartementen (met een waanzinnig uitzicht) een plek kunnen krijgen. Daarnaast komt er een mix aan drie- en vierlaagse gebouwen en eengezinswoningen. Alle woongebouwen samen staan in een mooi ingerichte openbare ruimte. We maken een levendig plantsoen waaraan geleefd wordt en brengen water terug naar deze plek.