Woonfabriek Leiden
verkocht Wonen Transformeren gerealiseerd
Woonfabriek Leiden Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden
Woonfabriek Leiden


 

Een loftwoning met grote verdiepingshoogte, een grote gezinswoning, een studio met een atelier? Het complex biedt ruimte aan een bouwgroep van circa 16 woningen, afhankelijk van de grootte van de woningen en andere functies.

Woonfabriek Tieleman & Dros is om vele redenen een bijzonder project. Bijzonder omdat de fabriek bijna gesloopt was en dit industriële erfgoed nu behouden blijft. Bijzonder omdat een groep particulieren de mogelijkheid kreeg een plan te ontwikkelen met woningen op maat onder begeleiding van professionals. Bijzonder vanwege het eindresultaat: 16 op maat gemaakte woningen die (op 4 nieuwe woningen na) alle geheel verschillend zijn in maatvoering (van 50 tot 200 m2), verschillende in aantal kamers, afwerking en sfeer omdat de fabriek in fases is gebouwd en diverse bouwdelen eigen karakteristieke afmetingen en constructiemethoden kennen. Dit conform het principe van OntwerpJeWoning: maximale keuzevrijheid door in een vroegtijdig stadium alle wensen van alle individuele bewoners inventariseren en combineren tot een ‘samengesteld’ gebouw met uiteenlopende typen woningen. 

Er is daarbij veel aandacht voor de historische en architectonische kwaliteiten van de fabriek. Laat je verrassen door de mogelijkheden van dit unieke project!