Boat & Co Hotel Houthaven
Ontspannen gerealiseerd
Boat & Co Hotel Houthaven Amsterdam
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven Duurzaam hotel
  • Krachtige ‘Amsterdamse School' uitstraling
  • Zeer duurzaam hotel met BREEAM ambitie Excellent
  • 84 ruime hotelappartementen
  • Blikvanger op een groen, autoluw eiland in het IJ.
  • In een 100% klimaatneutrale wijk

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie BOAT&CO (IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group) geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel op kavel 3e. Kavel 3e ligt op Reval-eiland, één van de 7 toekomstige eilanden in de Houthaven. Op 1 september 2016 is de optieovereenkomst tussen alle partijen getekend.

De naam BOAT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Met BOAT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School' uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School.  Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.
Klik hier voor de BREEAM Case-study.

"Met een EPC van 0,041 én een BREEAM ambitie Excellent, wordt Boat&Co zeer duurzaam"

Samenwerking
Naast de al genoemde partijen is Techniplan Adviseurs in het aanbestedingstraject betrokken als installatieadviseur, Metabolic als duurzaamheidsadviseur, Pieters Bouwtechniek als constructeur, Basalt Bouwadvies als kostendeskundige en CBRE Hotels als verkoopadviseur.

BOAT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 84 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een spa/fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel.

Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak.

Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudniski Design Studio uit Londen.

De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel staat voor de zomer 2019 gepland.

Houthaven
De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Bewuste Bouwers, beste buren!
Het project BOAT&Co is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Dit houdt in dat er op dit project specifiek aandacht wordt gevestigd op omgevingsbewust, verzorgd en milieuvriendelijk werken door vakmensen. Stichting Bewuste Bouwers streeft naar een beter imago voor de bouwsector. Dit doet men onder andere door professionaliteit zichtbaar te maken en de uitwisseling van ideeën, kennis en ervaringen bij bouwbedrijven onderling te stimuleren. Bij projecten waarbij gedragscode van Bewuster Bouwers onderschreven wordt, committeert de aannemer zich aan de vijf pijlers van de code. Klik hier voor deze gedragscode.

Boat & Co Hotel Houthaven
Boat & Co Hotel Houthaven
Team Boot & Co.
in detail
in detail
in detail
in detail
in detail
in detail