Toekomststoel staat aan de vergadertafel van Vink Bouw

Toekomststoel staat aan de vergadertafel van Vink Bouw

Lege stoel die de toekomst vertegenwoordigt

  • Datum nieuwsitem

De Toekomststoel staat de komende maanden aan de vergadertafel op het kantoor van Vink Bouw! Het is een idee van Jan Terlouw, een lege stoel die in iedere vergadering en elk overleg de toekomst vertegenwoordigt en ons eraan helpt herinneren om duurzaamheid mee te wegen in de beslissingen van vandaag.

Voor de Toekomststoel van gemeente Nieuwkoop werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, waardoor de stoel direct al veel aandacht kreeg. De wedstrijd werd gewonnen door kunstenares Annet Tersteeg. Een prachtig ontwerp passend bij de gemeente Nieuwkoop. Een rugleuning in de vorm van een hart met daarin in epoxy gegoten tientallen poppetjes, met de gedachte “we houden van alle mensen, iedereen is net zo belangrijk”. De armleuningen geven een blauwe golf weer van het water. In de groene zitting zijn vele rechtopstaande puntige spijkers verwerkt, met de gedachte “blijf scherp”. Een bijzonder fraai kunstwerk gemaakt in samenwerking met de leerlingen van TechniekHuis Nieuwkoop.

Het werd een reizende stoel, iedere twee maanden staat de Toekomststoel bij de vergadertafel van een bedrijf, vereniging of welke organisatie dan ook. Aandacht voor de ongeborene, wat een geweldig initiatief van Jan Terlouw.