Start bouw Kantoor Vol Afval (KaVA)

Start bouw Kantoor Vol Afval (KaVA)

Feestelijk samenzijn start bouw van het KaVA

  • Datum nieuwsitem

Het team van Vink Bouw ontwikkelt en realiseert op de voormalige vliegbasis Valkenburg in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf deze circulaire kantoorrenovatie, waarbij wordt ingezet op het maximaliseren van hoogwaardig hergebruik van materialen en producten binnen alle disciplines. KaVA dient als voorbeeldproject vanuit het RVB om te laten zien wat mogelijk is en om een aanzet te geven tot de standaardisering van circulaire bouwprocessen. 

Bernlef de Vries en Peter Vermeer, programmamanager Valkenburg, namen het woord om de start van de uitvoering te markeren.

Wethouder Jacco Knape van Economie, Onderwijs, Financiën en Groene leefomgeving bij Gemeente Katwijk, projectdirecteur van het RVB onthulden samen met Martijn van Berkel en architect Josse Popma het bouwdoek, dat uitdrukking geeft aan de teameffort die hier geleverd wordt. De oplevering staat gepland in voorjaar 2024.

Start bouw Kantoor Vol Afval (KaVA)

De project bestaat uit ongeveer 2.100 m2 kantoor, verdeeld over 2 bouwlagen. Het gebouw heeft op beide verdiepingen een middengang met aan weerszijden straks verschillende typen werkplekken zoals overlegplekken, ontmoetingsruimten, afgesloten werkplekken en open werkplekken. Op de kop, aan de zuidzijde, zit de zogenaamde ‘’sky-box” met weids uitzicht over de locatie en de voormalige landingsbaan, waar nu regelmatig met drones (test)vluchten worden uitgevoerd.