Start bouw IKC de Poel

Start bouw IKC de Poel

Realisatie schoolgebouw en 20 huurwoningen

  • Datum nieuwsitem

In opdracht van Gemeente Nieuwkoop realiseert Vink Bouw een Integraal Kindcentrum (IKC), waar diverse organisaties samenwerken aan onderwijs, opvang, opvoeding en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Binnen IKC De Poel krijgen basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer een prachtige plek. Het schoolgebouw wordt tevens voorzien van een gymzaal.

De afgelopen week zijn de kinderen van de basisschool en de kinderopvang druk bezig geweest met het versieren van een feestelijke heipaal. Onder het genot van een stralende zon, en onder toeziend oog van leerlingen, ouders en betrokkenen, werd door Wethouder Tom de Kleer de heipaal geslagen. Daarnaast is door een aantal kinderen een tijdscapsule begraven in de bouwput van het schoolgebouw.

Wethouder Tom de Kleer: “Aan deze paal is heel veel werk voorafgegaan. Belangrijke stappen op weg naar een mooi ontwerp, waar onderwijs en opvang zich in thuis voelen. We hadden ook tegenvallers, zoals de vertraging van de sloop door vleermuizen. Grote dank gaat daarom uit naar al diegenen die zich al jaren enthousiast en vol energie inzetten om hier, midden in het centrum van Langeraar, een gebouw neer te zetten waar het hele dorp trots op kan zijn. We gaan ons uiterste best doen om over ongeveer een jaar dit gebouw in gebruik te kunnen nemen.”

Naast de realisatie van het Kindcentrum bestaat het project uit de ontwikkeling en realisatie van 20 huur appartementen. We realiseren een duurzaam complex met een CLT-houten constructie, aansluiting op een nieuw aan te leggen warmtenet en de plaatsing van 90 zonnepanelen. De uitwerking wordt verzorgd door De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT), zij zorgen ervoor dat het wooncomplex visueel aansluit op het Kindcentrum. Het terrein wordt door Vink Bouw, in samenwerking met Van Gelder Groep, ingericht volgens het landschappelijke ontwerp.