Overeenkomst Langeveld Alphen aan den Rijn getekend

Overeenkomst Langeveld Alphen aan den Rijn getekend

2e fase DOK2404 trekt nieuwe doelgroepen naar Rijnhaven

  • Datum nieuwsitem

Na de succesvolle realisatie en verkoop van de eerste fase van DOK2404 in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn start dit voorjaar de tweede fase van DOK2404 onder de naam Langeveld. De gemeente Alphen aan den Rijn en ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw tekenden onlangs de overeenkomst voor deze tweede fase, die bestaat uit twee onderdelen. Aan de havenkant verrijzen drie moderne havenhuizen, die ruimte bieden voor gezinnen. Aan de kant van de Energieweg komen 18 huurwoningen in een appartementengebouw. Deze woningen zijn zowel aantrekkelijk voor starters als voor huishoudens die behoefte hebben aan een comfortabel ruim appartement.

Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn ontstaat in de Rijnhaven een nieuw, stedelijk woonmilieu. De eerste fase van DOK2404 markeerde de start van de transformatie van dit gebied. Met de 2e fase zetten ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw een volgende stap. DOK2404 laat goed zien hoe kansrijk verouderde bedrijventerreinen kunnen zijn als woonlocatie, vooral als ze aan het water liggen.

Overeenkomst Langeveld Alphen aan den Rijn getekend

Nieuwe doelgroepen

De tweede fase biedt nieuwe doelgroepen de ruimte in de Rijnhaven. Het appartementengebouw kent een grote variatie huurwoningen. De appartementen van 47 m² zijn uitermate geschikt voor starters. Deels worden deze in het sociale segment aangeboden. Daarnaast zijn er appartementen van 62, 70 en 83 m². Dit laatste appartement beschikt over een bedrijfsruimte op de begane grond.

Koopwoningen

De drie havenhuizen kennen een zeer royale opzet. De drie woonlagen zijn maar liefst 166 m² groot en beschikken over twee parkeerplaatsen achter de woning. Voor de indeling hebben de kopers nog veel mogelijkheden. De woonkeuken kan bijvoorbeeld zowel aan de waterkant als aan achterzijde worden georiënteerd. Grote terrassen aan de waterkant en de achterzijde zorgen voor veel buitenruimte. Deze woningen lenen zich goed voor een eventueel bedrijf aan huis. In het voorjaar start de verkoop van deze woningen.

Duurzaam karakter

Zowel de drie havenhuizen als het appartementengebouw kennen een zeer aantrekkelijke architectonisch ontwerp met opvallende baksteendetails. Ook de tweede fase krijgt een zeer duurzaam karakter, met een combinatie van een Warmtekoude Opslag en zonnepanelen.