Hoogste punt Bij de Zijl in Leiderdorp bereikt

Hoogste punt Bij de Zijl in Leiderdorp bereikt

De top is bereikt!

  • Datum nieuwsitem

Op de voormalige ROC-locatie in Leiderdorp bouwen we 182 woningen binnen het project Bij de Zijl. Vol trots kunnen we zeggen dat we op woensdag 16 oktober het hoogste punt bereiken van de 70 meter hoge woontoren, de hoogste woontoren van Leiderdorp en omstreken!

Feestelijk moment
Het bereiken van het hoogste punt is een mooi moment. In een kort woordje werden de vaklieden bedankt voor hun inzet door uitvoerder Bas Schrama. Daarna werden de vlaggen van Rijnhart Wonen, DID Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw gehesen door van onze leerling timmervrouwen, Maaike en Sigourney en wethouder Willem Joosten van gemeente Leiderdorp en werd de dakplaat van het trappenhuis op zijn plaats gelegd. Alle vaklieden en andere betrokken van het project waren bij dit speciale moment aanwezig.

Het totale project
Bij de Zijl bestaat uit twee appartementengebouwen, een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen en een appartementenblok met 36 sociale huurwoningen in opdracht van Rijnhart Wonen. Daarnaast bouwen we 42 eengezins-koopwoningen.

De woontoren is 22 verdiepingen en 70 meter hoog. Het speciale aan de toren is dat we gebruik maken van kant-en-klare prefab gevelelementen die gelijk wind- en waterdicht op elkaar aansluiten. Doordat de afwerking aan de buitenzijde gelijk meegenomen wordt, kunnen we de toren zonder steiger bouwen.

Hoogste punt Bij de Zijl in Leiderdorp bereikt

Door het water en luchtdichte gevelsysteem is het zelfs mogelijk om de woningen compleet af te bouwen terwijl er boven nog gewoon beton wordt gestort. 

De komende tijd wordt hard gewerkt aan het afbouwen van het gehele project. Naar verwachting zijn de eengezinswoningen rond de jaarwisseling klaar en de woontorens in het tweede kwartaal van 2020.