Eerste woningen project Republica opgeleverd

Eerste woningen project Republica opgeleverd

Zes bouwdelen vormen een nieuw stukje Amsterdam

  • Datum nieuwsitem

Gisteren, 13 juni, hebben we de eerste appartementen mogen opleveren. In totaal zijn 23 huurwoningen overgedragen aan Jan-Hein Vink. Waar we in Q1 2017 begonnen met de ontwikkeling, en in Q2 2021 de eerste palen de grond in boorden, mogen we nu ruim 5 jaar later de eerste sleutels overhandigen. In samenwerking met Marc Koehler Architects, Loer Architecten en ontwikkelaar Banlieu B.V. hebben we een nieuw stukje Amsterdam mogen realiseren. Dat maakt ons als ontwikkelende bouwer natuurlijk enorm trots!

Het project Republica Kavel 14 bestaat uit een totaal van zes gebouwen en een onderlaag waar praktische zaken samenkomen. De bouwdelen bestaan uit drie woongebouwen met aantrekkelijke appartementen, een prachtig hotel beheerd door Bobw met een rooftop bar en zwembad wat uitkijkt over het IJ, een café met kantoorruimte en een bedrijfsruimte. 

De ontwikkeling is zelfvoorzienend opgezet met een eigen energiecoöperatie. Het slimme elektriciteitsnetwerk (Smart Grid) maakt gebruik van lokaal opgewekte energie via zonnepanelen en WKO-systemen, dat wordt opgeslagen en uitgewisseld tussen de verschillende bouwdelen vanuit een eigen 1MW batterij. Het complex is voorzien van een polderdak, dat waterbuffering mogelijk maakt en overhitting tegengaat. Bovendien zijn er in sommige gevels nestkasten geplaatst voor gierzwaluwen en vleermuizen. Het project maakt deel uit van ‘Atelier’, een Smart City initiatief dat als doelstelling heeft energiepositieve gebouwen te realiseren.

Republica is veel meer dan een duurzame ontwikkeling. Het slimme ontwerp zet menselijke interactie centraal. Door de gebouwen op straatniveau op een doordachte manier te 'programmeren', wordt dit nog verder versterkt. Dit bevordert spontane ontmoetingen en sociale samenhang. Praktische zaken zijn verplaatst naar de half verdiepte kelder, waardoor openbare ruimtes en pleinen vrij zijn voor ontmoetingen en plezier.

We verwachten alle appartementen en commerciële ruimtes uiterlijk Q3 dit jaar op te leveren.

Meer weten? Bekijk dan het project!