Brede School Benthuizen opgeleverd

Brede School Benthuizen opgeleverd

Multifunctioneel gebouw met een verbindend hart

De realisatie van het multifunctionele schoolgebouw, de thuishaven voor School met de Bijbel, O.B.S. Bentwijzer en Junis Kinderopvang, is officieel afgerond en feestelijk overgedragen aan de nieuwe gebruikers. De scholen hebben nog tot en met de zomervakantie om het gebouw in te richten, voor ze de kinderen in het nieuwe schooljaar mogen ontvangen.

In opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn bouwden wij, in bouwteam met Schoonderbeek Installatie Groep B.V. en Ponsioen Installatie Techniek, een prachtig nieuw schoolgebouw in Benthuizen, ontworpen door 19 het atelier architecten. Bij de oplevering waren alle bouwteampartners, gemeente en eindgebruikers aanwezig. Later dit jaar volgt de officiële opening van de school.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in goed overleg met de schoolbesturen een bouwontwerp voor het nieuwe gebouw laten maken. De scholen en kinderopvang behouden hun eigen identiteit en aparte ingangen, maar maken wel samen gebruik van bijvoorbeeld de speelzaal en de aula in het hart van het gebouw. Tevens leent de opzet van het gebouw zich ervoor om eenvoudig in te spelen op een veranderende ruimtevraag, bij zowel krimp als uitbreiding. De omvang van het project bedraagt circa 2.400 m2, verdeeld over 16 klaslokalen, een speellokaal, 3 leerpleinen voor de kinderopvang en BSO en algemene ruimtes waaronder een aula met podium en een gedeelde keuken.

Met het oog op duurzaamheid is er binnen het project gebruikgemaakt van circulair beton van New Horizon, zijn er zonnepanelen aangelegd en maakt het gebouw gebruik van een luchtbehandelingskast in combinatie met warmtepompen. Hiermee kwalificeert Brede School Benthuizen zich als een ‘Frisse School’, een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Het schoolgebouw wordt gerealiseerd binnen een nieuwe woonwijk van circa 200 woningen, waarmee Bentwijck een bruisende omgeving wordt voor jong en oud.