Start bouw hotel Boot & Co feestelijk gevierd

Start bouw hotel Boot & Co feestelijk gevierd

De bouw van het appartement hotel Boot & Co in de Houthaven van Amsterdam is van start gegaan. De combinatie IQNN Development Vink Bouw en City ID Group, ontwikkelt gezamenlijk Kavel 3E op het Revaleiland in de Houthaven. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architecten. Op 30 november 2017 is de start feestelijk gevierd.

  • Datum nieuwsitem
Start bouw hotel Boot & Co feestelijk gevierd

Op donderdag 30 november jl. vond de feestelijke start van de bouw van Hotel Boot & Co in de Amsterdamse Houthaven plaats. Onder toeziend oog van Wethouder Eric van der Burg werd door de vertegenwoordigers van de ontwikkelcombinatie Boot & Co en belegger Bouwinvest de vlag gehesen op het bouwterrein.

Albert Jan Gerritsen (directeur IQNN Development) is er trots op zo’n mooi gebouw te kunnen realiseren. “Van start ontwerp tot start bouw duurde slechts 14 maanden. Dit was inclusief de verhuur van het gebouw aan de City ID Group en de verkoop van het verhuurde gebouw aan Bouwinvest. Het proces van ontwerpen en vergunningen is zeer goed verlopen. Het is fantastisch om er vandaag zo feestelijk bij stil te staan.”

Over Boot & Co Ontwikkeling
De combinatie IQNN Development Vink Bouw en City ID Group, ontwikkelt gezamenlijk Kavel 3E op het Revaleiland in de Houthaven. Boot & Co biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, horeca, spa en gym. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. Het ontwerp is van Kollhoff & Pols Architecten.

Prof.Hans Kollhoff zegt erover: “We brengen een ode aan de Amsterdamse School: massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met expressieve erkers, bekroond met dakkapellen, vanwaar je een geweldig uitzicht over het water hebt.”

Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund koopt het gebouw van Boot & Co Ontwikkeling en de oplevering staat voor medio 2019 gepland.

Duurzaamheid
Hotel Boot & Co wordt een zeer duurzaam hotel. Het gebouw krijgt een BREEAM Excellent certificaat.

Start bouw hotel Boot & Co feestelijk gevierd