Aannemings­overeenkomst IKC De Poel ondertekend

Aannemings­overeenkomst IKC De Poel ondertekend

Integraal Kindcentrum, 20 appartementen en aanleg terrein

  • Datum nieuwsitem

Vandaag ondertekenden Tom de Kleer (wethouder Gemeente Nieuwkoop), Jochem van Ruiten (Vink Installatie Groep B.V.) en Bernlef de Vries (directeur Vink Bouw) de aannemingsovereenkomst voor het IKC De Poel in Langeraar; onder aanwezigheid van Ingrid Luijkx-Benschop (directeur Stichting Kinderopvang Liemeer) en Judith Rook (College van Bestuur SPO WIJ de Venen).

In IKC De Poel in Langeraar krijgen basisschool Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer een mooie plek, daarnaast komt er een gymzaal in het IKC. Verder wordt onderzocht hoe ook verenigingen gebruik kunnen maken van het schoolgebouw met een gebruiksoppervlakte van ruim 2500 m2, verdeeld over 2 verdiepingen. De buitengevel wordt fraai uitgevoerd met ronde gemetselde hoeken en staand tegelverband met accenten. 

Naast de school realiseren we ook 20 appartementen, verdeeld over 4 woonlagen; bestaande uit CLT-casco, voor en achtergevels ingevuld met prefab binnenspouwbladen, aan de voorzijde een fraaie hardhouten galerij en balkons van Azobe. Ook realiseren we het complete terrein, denk hierbij aan speeltoestellen, hagen, bergingen, buitenklas, fietsenstallingen, kunstgrasveld en een voetbalveld. Het wordt een zeer complete locatie, voor leren én recreatie!

Binnenkort start de sloop van de oude basisschool Aeresteijn, vanaf juni dit jaar starten we met de bouw.