BSH 20 E
Wonen gerealiseerd
BSH 20 E Amsterdam
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E
BSH 20 E demontabel bouwen
  • wonen in Buiksloterham Amsterdam Noord
  • duurzame woonwijk
  • gevel van hergebruikt hout
  • Collectief Particulier Opdrachtgevers
  • Flexibele ruimtes met mogelijk eigen entree

Winnaar ARC19 Innovatie Award

Buiksloterham Amsterdam verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken.

Het project
Kavel 20 E is een project waar acht appartementen, drie grondgebonden woningen en één atelier gerealiseerd gaan worden. De opzet is een samengesteld gebouw dat bestaat uit twee bouwdelen met daartussen, op de eerste verdieping een gemeenschappelijke binnentuin. De hoofdtoegang van de appartementen liggen aan de Boterbloemstraat.

De hoofdtoegang van de drie stadswoningen ligt aan de Ridderspoorweg. De parkeervoorziening en een zone voor fietsenbergingen zijn op de begane grond gesitueerd. Het hoofdtrappenhuis en de lift worden in de buitenlucht gesitueerd en om een zogenaamde 'street in the sky' te realiseren; een gemeenschappelijke verkeersruimte aangekleed met planten en bloemen.

Flexibel
Alle woningen hebben flexibele ruimtes met de mogelijkheid voor een eigen entree. De plattegrond wordt naar wens op maat gemaakt.  Er wordt een demontabel skelet gebouwd wat in de toekomst opnieuw indeelbaar is.

Toekomstbestendig bouwen
Binnen dit project wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijk niveau van duurzaamheid en circulariteit. Er wordt gebouwd met een EPC (Energieprestatiecoëfficiënt) van maximaal 0,15 hetgeen 62,5% lager is dan de huidige eis. Zo worden onder andere dichte gevelvlakken, daken en vloeren beter dan gemiddeld geïsoleerd en wordt er driedubbel glas toegepast. Om duurzame stroom op te wekken worden PV cellen op het dak geplaatst en wordt er gebruik gemaakt van stadswarmte.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie. 

Bouwen doe je samen
Voor dit project werken we samen met Bestcon voor het maken van het prefab beton skelet, Klaver voor de W en E installatie en L.F. Stam voor het loodgieterswerk.

BSH 20 E
OntwerpJeWoning OntwerpJeWoning

Contactpersoon OntwerpJeWoning

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OntwerpJeWoning