Bad Zandvoort
verkocht Wonen gerealiseerd
Bad Zandvoort Zandvoort
Bad Zandvoort
Bad Zandvoort
Bad Zandvoort
Bad Zandvoort
Bad Zandvoort
Bad Zandvoort
  • unieke badplaatsarchitectuur waarbij drie architecten samenwerken

  • vier categorieën appartementen

  • veel lokale soorten groen en beplanting met mooie groenstroken

  • toekomstgericht en duurzaam 

Locatie

Een van de markantste punten van de badplaats Zandvoort is het gemeentelijke monument de watertoren. Direct naast de watertoren op het watertorenplein wordt het plan Bad Zandvoort ontwikkeld. Met dit plan ontstaat midden in het dorp van deze badplaats een mooi woongebied.

Bad Zandvoort

Het project bestaat uit de 4 appartementsgebouwen boven een gezamenlijk parkeergedeelte. 

  • Blok 1: 18 sociale huurappartementen
  • Blok 2: 16 sociale koopappartementen
  • Blok 3: 8 middel-dure koopappartementen
  • Blok 4: 8 vrije sector koopappartementen 

Boven het parkeergedeelte is een gezamenlijke binnentuin. Deze wordt voorzien van diverse banken en plantvakken. De plantvakken worden bij oplevering voorzien van typisch lokale plantensoorten. Verder is bijzonder dat het regenwater wat op dit dek en de hoge daken valt, in de grond wordt geïnfiltreerd waardoor het het lokale rioolstelsel zoveel mogelijk ontlasten wordt bij hevige regenval.

Architectuur

In de 19e eeuw groeide Zandvoort uit tot een badplaats met allure en was toonaangevend in de badplaatsarchitectuur. De drie architectenbureaus AG Architecten, Springtij Architecten en De Biase architecten brengen met dit plan deze grandeur terug naar deze badplaats waarbij AG Archtecten de leidende rol heeft.

Deze Grandeur van Zandvoort is duidelijk terug te zien in onder meer de overwegend gemetselde, symmetrisch opgezette gevels met veranda’s, sierlijk houtwerk en elegante boogvormen.

Grandeur en allure in een ontwerp van deze tijd

Toekomstgericht

De appartementen voldoen aan de modernste eisen van de tijd: qua plattegrond en buitenruimte, bouwmaterialen en onderhoud maar ook als het gaat om de duurzaamheidsambities en -regelgeving. Alle appartementen voldoen aan de BENG-eisen die per 1 januari 2021 zijn ingevoerd, hebben géén gasaansluiting en zijn voor warmte- en koeling aangesloten op een gemeenschappelijke WKO-bron in combinatie met PV-panelen. Daarnaast zal een groot deel van het regenwater direct worden opgevangen in zogenaamde ondergrondse infiltratiekratten en weer de bodem worden ingeleid en zal met de aan te leggen beplanting rekening worden gehouden met het specifieke zeeklimaat en de bijdrage hiervan aan de lokale flora en fauna.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.

Makelaars Esther Otten en Hertog Makelaars Makelaars Esther Otten en Hertog Makelaars

Contactpersoon Makelaars Esther Otten en Hertog Makelaars

Esther Otten Makelaardij en Hertog Makelaars