Feestelijke paal Gouwe Oever

Feestelijke paal Gouwe Oever

Dinsdag 12 maart is de feestelijke paal geslagen van het project Gouwe Oever te Boskoop. Het project bestaat uit de bouw van 41 appartementen, waarvan 22 huurappartementen voor de corporatie Woonpartners Midden-Holland.

  • Datum nieuwsitem
Feestelijke paal Gouwe Oever te Boskoop
Feestelijke paal Gouwe Oever te Boskoop

De feestelijke paal is middels een nostalgische heistelling de grond in geslagen door betrokkenen, waaronder René Mascini van Woonpartners en Gert Dazler de wethouder van de gemeente Boskoop. 

De koopappartementen komen aan de zijde van de Gouwe, de huurappartementen aan de kant van de Zuidkade. Het complex beschikt over een overdekte parkeerplaats en een lift. De constructeur is SmitWesterman uit Gouda, de architect die het project heeft ontworpen is GBS uit Waddinxveen.

Gert Dazler: 'het project Gouwe Oever wordt een pareltje aan de Gouwe te Boskoop'

Het is de bedoeling om het hele complex in een keer te bouwen. De bouw duurt circa 14 tot 15 maanden. De eerste bewoners zullen naar verwachting begin tweede kwartaal 2014 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

De koopwoningen worden verkocht via makelaardij De Huizenbeurs. Van de koopwoningen zijn er nu al 11 verkocht. De resterende woningen hebben een koopprijs (vrij op naam) van € 239.000 tot € 381.000 euro. Alle koopappartementen hebben minimaal 2 kamers.

De huurwoningen vallen in de sociale sector. Deze woningen worden door Woonpartners verhuurd voor maximaal € 681,- per maand. Er zijn maisonnettes (van 2 verdiepingen) en appartementen beschikbaar, met een grootte tussen de 80 en 85 m² gebruiksoppervlakte