Onze werkwijze

Onze werkwijze

Bouwen doe je samen. Niet als opdrachtgever en onderaannemer, maar als partners die hetzelfde doel voor ogen hebben: een gebouw waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Op elkaar bouwen
Bij Vink Bouw investeren we in langdurige samenwerkingen met partners waar we op kunnen bouwen. En bouwen doen we echt samen. Alle betrokkenen in het proces denken proactief mee, zowel onze medewerkers als onze ontwerp- en bouwpartners. We helpen elkaar om oplossingen te vinden en nemen verantwoordelijkheid in een soepel proces waarin iedereen op het juiste moment en in onderlinge afstemming doet wat we vooraf hebben afgesproken.

Onze werkwijze

Het brede team
Bij Vink Bouw werken we namelijk anders dan andere bouwers. We splitsen het proces niet op, met een apart team voor ieder deel van het proces. In plaats daarvan werken we met het brede team: iedereen die bij het proces betrokken is, is onderdeel van het brede team. Daardoor zijn er geen overdrachten nodig, maken we minder fouten en wordt er nooit iets ‘over de schutting gegooid’.

Maatwerk
We geloven in maatwerk en een flexibele aanpak. Alleen zo kun je gebouwen maken die écht aansluiten bij de persoonlijke wensen van onze klanten en bewoners. We geven onze ontwerp- en bouwpartners de ruimte en verantwoordelijkheid om hun werk te doen zoals zij vinden dat het moet. Zij zijn immers de experts. En dat betekent ook dat we elkaar het vertrouwen geven om ook onorthodoxe oplossingen te onderzoeken en toe te passen.

Overtuiging 
We zijn overtuigd van het belang van samenwerking, transparantie en open communicatie. Klantgericht en op basis van onderling vertrouwen. En we vinden dat onze verantwoordelijkheid verder reikt dan het project waar we aan werken. Als bouwer zijn wij ook verantwoordelijk voor de manier waarop wij de aarde doorgeven aan de volgende generatie. Zaken als duurzaamheid en hergebruik spelen daarom een steeds grotere rol in het bouwproces. Niet als iets wat wij op het proces plakken, maar als integraal onderdeel ervan.

Resultaat
Door op die manier samen te werken, creëer je iets waar iedereen met plezier en inzet aan werkt. Voor het beste resultaat:

  • een kwalitatief hoogwaardig, duurzaam gebouw
  • met aandacht voor energieneutraliteit en hergebruik
  • dat aansluit bij de persoonlijke wensen van de gebruikers

Kwaliteit of veiligheid?
Als we moeten kiezen tussen kwaliteit en veiligheid, kiezen we de laatste. Want het gaat hier wel om onze mensen en die van onze partners. Gelukkig hoeven we niet te kiezen. Doordat we er altijd voor zorgen dat onze processen goed op orde zijn, is zowel de kwaliteit als de veiligheid geborgd.

Onze werkwijze

Planning
En de planning…. is die niet belangrijk? Ja zeker! Maar niet ten koste van veiligheid en kwaliteit. Door optimale samenwerking met onze partners werken wij efficiënt, maar bovenal veilig en netjes. Wij vinden het belangrijk dat het werk leuk blijft voor alle betrokkenen. Dus liever een extra meeting met de kopers op de bouwplaats dan nog persé die laatste spijker te slaan.

Vernieuwende concepten
Niet alleen de manier waarop we bouwen verandert. Ook wat we bouwen. Daarom zijn we altijd geïnteresseerd in vernieuwende concepten met originele invalshoeken. 

Tetris House van Universe Architecture is een voorbeeld van zo’n vernieuwend concept. Met dit ontwerp wil architect Janjaap Ruijssenaars het in zijn optiek benauwende rijtjeshuis openbreken. Dit doet hij door de componenten van drie rijtjeshuizen zo te stapelen dat iedere woning 360 graden uitzicht heeft. Elke woning heeft dus niet alleen ramen aan de voor- en achterkant, maar ook aan beide zijkanten. Het stapelen van de afzonderlijke componenten heeft wel wat weg van een 3D-versie van computerspel Tetris, vandaar de naam. Tetris House wordt in nauwe samenwerking tussen Universe Architecture en Vink Bouw gebouwd in Leimuiden, onderdeel van de Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem.

Onze werkwijze