Senang
Wonen Werken gerealiseerd
Senang Amsterdam
Senang
Senang
Senang
Senang
Senang
Senang
  • onderdeel vernieuwing Indische Buurt Amsterdam
  • duurzame woningen
  • EPC waarde van 0.2
  • 118 sociale huurwoningen
  • 3 bedrijfsruimten

Senang is een project aan de Borneo-, Madura- en Sumatrastraat en ligt in de oude Indische buurt in stadsdeel Amsterdam Oost. Het is een aantrekkelijke en gezellige buurt met veel (culturele) voorzieningen, dichtbij het centrum van Amsterdam. In 2002 is begonnen met de vernieuwing van de Indische Buurt. Senang is het laatste project waarbij verouderde woningen plaatsmaken voor nieuwbouw.

'verouderde woningen maken plaats voor nieuwbouw'

Senang
Het huidige gebouw wordt vanaf juni van 2020 gesloopt. We verwachten dat de nieuwbouw start in oktober 2020 en dat de nieuwe woningen eind 2022 klaar zijn. In plaats van verouderde woningen, komen in de nieuwbouw 118 nieuwe sociale huurwoningen en op de hoeken drie bedrijfsruimten. De woningen op de begane grond hebben een voordeur aan de straat.

Senang

De woningen op de verdiepingen daarboven zijn bereikbaar met een lift en hebben aan de achterkant een voordeur aan de galerij. Het gebouw krijgt drie trappenhuizen met elk een lift. Het gebouw is daarom geschikt voor ouderen. Ook maken we één rolstoelgeschikte gezinswoning.

Toekomstgericht bouwen
Amsterdam loopt vooruit op de landelijke wetgeving wat betreft de scherpe energie- prestatienorm (EPC) voor alle nieuwbouwwoningen. Om hieraan te voldoen, worden de woningen beter geïsoleerd en krijgen ze een collectieve warmte-koude-opslag- en een warmteterugwin-installatie (ook voor het douchewater). Verder plaatsen we triple glas en leggen we de daken vol met zonnepanelen.  Met al deze maatregelen voldoen de woningen van Senang straks aan een EPC van 0,2.

Toekomstgericht bouwen en ontwikkelen loopt als een rode draad door alles wat Vink Bouw doet. Klik hier voor meer informatie.