Bouw project Senang Amsterdam gestart

Bouw project Senang Amsterdam gestart

Senang: ‘je thuisvoelen in je woning en in je buurt”

  • Datum nieuwsitem

In december zijn we begonnen met de bouw van het project Senang in de Indische Buurt Amsterdam. In opdracht van de Alliantie bouwen we 118 duurzame woningen en drie bedrijfsruimten. Na de sloop van de oude woningen zijn we inmiddels gestart met het boren van palen. 

Bekijk de video over de start van de bouw en het project.

Duurzaam

We bouwen hier duurzamen woningen. Naast zonnepanelen op het dak komt er een collectieve warmte-koude-opslag- en een warmteterugwin-installatie. Verder plaatsen we triple glas en isoleren we de woningen goed. Met al deze maatregelen voldoen de woningen van Senang straks aan een EPC van 0,2.

Vernieuwing

We verwachten dat het gebouw in het tweede kwartaal 2022 gereed is voor de nieuwe huurders. Senang is het laatste project van de Alliantie waarmee de vernieuwing van de Indische Buurt in Amsterdam straks na 18 jaar compleet afgerond is.

De Alliantie

Sinds 2006 werkt de Alliantie samen met bewoners, Gemeente Amsterdam en andere woningcorporaties aan de vernieuwing van de Indische Buurt. Als dit gebouw klaar is, rondt de corporatie ook meteen haar deel van de buurtvernieuwing af. De Alliantie heeft dan zo’n 1.850 woningen vernieuwd, waarvan het grootste deel is gerenoveerd. 

De Indische Buurt bestond vroeger vooral uit kleine sociale huurwoningen. Om de buurt aantrekkelijker te maken, kwam daar verandering in. Het karakter en de sfeer van de gebouwen werden daarbij zo veel mogelijk bewaard. Omdat sommige woningen zijn samengevoegd, zijn er nu grotere woningen voor gezinnen. Ook zijn er meer koopwoningen en vrije sectorhuurwoningen in de buurt gekomen. In het begin van de vernieuwing kozen nog veel bewoners ervoor om de buurt uit te gaan. Later wilden steeds meer huurders terugkomen na de verbouwing. Dat zegt wel iets over de verandering die de buurt heeft doorgemaakt en blijkt ook uit de bewonerstevredenheid welke de afgelopen jaren gestegen is van een 5,3 naar een 7,9.