Team Typisch Tuinstad tekent huurcontract met Stichting Studiezalen

Team Typisch Tuinstad tekent huurcontract met Stichting Studiezalen

5 jaar lang financieel ondersteunen door een substantiƫle huurverlaging

  • Datum nieuwsitem

In 2020 won Team Typisch Tuinstad (Vink Bouw, Vireo Vastgoed en Hendriks C&PO) de tender voor het realiseren van twee nieuwbouwblokken in de Reimerswaalbuurt. Met in totaal 189 woningen en een maatschappelijke plint.

Belangrijk bestanddeel van het programma is, naast 120 middeldure huurwoningen, de samenwerking met Stichting Studiezalen. Studiezalen helpt kinderen in Amsterdam Nieuw West door een plek te bieden waar ze, eventueel met ondersteuning, huiswerk kunnen maken en een luisterend oor vinden. Het team van Typisch Tuinstad gaat de Stichting, opgezet door Abdelhamid Idrissi, 5 jaar lang financieel ondersteunen door een substantiële huurverlaging. Stichting Studiezalen gaat ruim 250 m2 huren in de plint aan de Osdorper Ban. Op 6 juli werd hiervoor de huurovereenkomst ondertekend in de aanwezigheid van Nabila Bouabbouz, projectdirecteur gebiedsontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam. In de plint komen verder een fysiotherapiepraktijk en een collectieve ruimte voor de bewoners van de twee blokken.

Naar verwachting zal medio mei 2024 de sleutel aan Studiezalen overgedragen worden en kunnen de jongeren vanaf de zomer 2024 aan de Osdorperban in Amsterdam terecht.