Oplevering Somerparc a/d Amstel te Amsterdam

Oplevering Somerparc a/d Amstel te Amsterdam

Gestart met opleveren 59 exclusieve woningen

  • Datum nieuwsitem

In de nieuwe wijk Amstelkwartier, maakt industrie plaats voor een stadswijk en park aan het water. In opdracht van AM heeft Vink Bouw hier het prachtige project Somerparc aan de Amstel mogen realiseren. In totaal zijn er 59 exclusieve woningen gebouwd, verdeeld over 3 woningtypes. Zo zijn er 3 stijlvolle penthouses gerealiseerd, 42 stadsappartementen en 14 townhouses, met oppervlaktes variërend van 55 tot maar liefst 258 m2. Onder de woningblokken is een half verdiepte parkeerkelder gerealiseerd.

In 2021 is er gestart met Somerparc a/d Amstel. Een mooi moment was dan ook de start van het boren van de WKO-bron in mei 2021. Het gebouw is voorzien van duurzame installaties. Met meer dan 1000 zonnepanelen op zowel de gevel en daken. Samen met een WKO-systeem en hoge isolatiewaarden is er een mooi en duurzaam pand gerealiseerd.

De afgelopen periode is er veel werk verzet door alle timmerlieden, onderaannemers en leveranciers. Een grote diversiteit van materialen in de gevel zorgt dan ook voor een speelse uitstraling. In de wijk Amstelkwartier is er een toekomstbestendig woonblok gerealiseerd wat gezien mag worden. De prachtige locatie aan het park en de Amstel is de kers op de taart.

Na ruim 2 jaar bouwen is het tijd om het stokje over te dragen aan de VvE en aansluitend de toekomstige bewoners.

Gefeliciteerd!